Încă patru morți din cauza gripei. Bilanțul crește oficial la 47

Bolnav
Încă patru persoane au murit din cauza gripei, numărul deceselor ajungând la 47, a informat, luni, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A. Cele patru persoane nu erau vaccinate antigripal și aveau condiții medicale preexistente.

Potrivit INSP, este vorba despre două femei din județul Timiș - una în vârstă de 48 de ani și alta de 64 de ani, o femeie în vârstă de 47 de ani din județul Constanta și un băiețel în vârstă de 11 luni din județul Timiș.

Ultimele patru victime sunt, după cum urmează:

44. Femeie în vârstă de 48 de ani, din jud. Timiș, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, avand condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Data decesului: 28/01/2019

45. Femeie în vârstă de 64 de ani, din jud. Timis, confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Data decesului: 28/01/2019

46. Femeie în vârstă de 47 de ani, din jud. Constanța, confirmată cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinată anti-gripal.

Data decesului: 26/01/2019

47. Copil în vârstă de 11 luni, sex masculin, din jud. Timiș, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Data decesului: 25/01/2019

Acest ultimul copil, un bebeluș de 11 luni, era distrofic, cu multiple malformații congenitale, și a murit din cauza gripei, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș" din Timișoara, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Spitalului, dr. Virgil Musta.

„Copilul a fost transferat la noi de la centrul de distrofici din Timișoara, cu bronhopneumonie și insuficiență respiratorie. Avea multiple malformații congenitale, hidrocefalie, spina bifida. Testul rapid de gripă a fost efectuat în centrul de distrofici, iar după ce rezultatul a indicat prezența virusului gripal, a fost transferat la noi. Din păcate, a murit", a afirmat dr. Virgil Musta.

„Testele rapide gripale pot da erori"

Medicul a mai menționat că numărul celor internați este destul de mare, însă a precizat că multe persoane își efectuează teste rapide în clinici private sau în alte unități medicale și, de teamă, solicită internarea, dar nu în toate cazurile se confirmă prezența virusului gripal.

„Aceste teste rapide pot da erori, iar diagnosticul de precizie este dat de prezența ADN gripal, confirmat prin Direcția de Sănătate Publică sau de la Institutul Cantacuzino din București. Noi îi consultăm pe toți, iar pe cei care prezintă semne mai grave - febră, insuficiențe respiratorii, pneumonii, febră, categoric îi internăm", a precizat dr. Virgil Musta.

Pe de altă parte, triajul din școlile și grădinițele din județul Timiș, efectuat luni, a indicat patru preșcolari cu gripă, doi elevi și un profesor, toți fiind deja în tratament acasă, de săptămâna trecută, mai precizează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel