Încă 12 de lucruri CIUDATE pe care le poți face cu cojile de banane

La ce sunt bune cojile de banană. Foto: Pixabay
Nu mai arunca cojile de banane la gunoi! Există atât de multe moduri diferite de a reutiliza cojile de banane pentru a vă face viața mai ușoară. Unele pot fi folosite zilnic!

Cojile de banane sunt folositoare la: 

1. Îndepărtarea acneei

Cu puterile sale anti-inflamatorii și de vindecare a țesuturilor, coaja de banană poate fi utilizată pentru a vă vindeca acneea rapid și natural. Tăiați o bucată mică din ea și frecați pielea afectată cu partea interioară de două ori pe zi. Acneea va dispărea fără nicio cicatrice după câteva zile. Dar nu uitați să selectați o banană cu coajă galbenă sau maro în loc de verde, deoarece doar cele coapte au puterea de a învinge acneea.

2. Lustruirea pantofilor din piele

Aveți dificultăți în a scăpa de mirosul chimic al pielii noi de la încălțăminte? Încercați să îi frecați cu o coajă de banană! Conține potasiu și o ceară ușoară care lasă pantofii din piele fără miros enervant, ceea ce ajută la diminuarea zgârieturilor și daunelor provocate de apă. Folosiți partea interioară a unei coji de banană apoi ștergeți pantoful cu o cârpă moale.

3. Albirea dinților

Utilizarea părții interioare a unei coji de banane pentru a vă freca dinții poate fi o metodă ieftină și eficientă pentru a vă dantura strălucitoare. Deoarece acidul salicilic și acidul citric din conținutul acesteia pot îndepărta petele de suprafață ale dinților fără a vă afecta smalțul dentar. 

4. Tratarea verucilor jenante

Nu numai că acneea poate fi vindecată de coji de banane, ci și negii! Coaja de banane este cel mai bun balsam natural pentru negi, deoarece partea interioară a acesteia este responsabilă pentru înmuierea lor. Aplicați-o pe veruci timp de 1-2 minute în fiecare zi. Câteva zile mai târziu, veți descoperi în mod surprinzător că negii fie vă cad, fie se micșorează.

5. Ameliorarea mâncărimii

Când vine vara, este mai probabil să avem parte de mușcături de insecte sau zgârieturi din cauza vegetației otrăvitoare. Unul dintre cele mai bune remedii naturale sunt cojile de banane. Frecați partea interioară a unei coji de banană pe zona inflamată și vă poate ajuta să reduceți senzația dureroasă și mâncărimea. 

6. Frăgezesc carnea

Cojile de banane vă pot ajuta chiar să evitați uscarea sau arderea cărnii? Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți este să ppuneți o bucată de coajă de banane deasupra bucății de friptură, iar uleiurile și umezeala din interiorul acesteia se vor absorbi în carne în timpul gătitului. Friptura va fi fragedă și suculentă așa.

7. Fertilizare

Una dintre cele mai frecvente modalități de a te debarasa de cojileor de banane este transformare alor în compost. Deșeurile vegetale degradate sunt cel mai bun îngrășământ natural pentru plantele și legumele dvs., mai ales că cojile de banane sunt bogate cu nutrienții de care ele au nevoie. Cealaltă modalitate de a face un îngrășământ cu coajă de banană este să uscați coaja la soare și să o adăugați direct în sol, oferind plantelor un impuls natural.

8. Hidratarea și netezirea ridurilor

Coaja de banană vă poate umezi și hidrata pielea uscată. Cu o linguriță adunați partea albă din interiorul unei coji de banană și răspândiți-o pe față sau pe corp. O lăsați să acționeze timp de 10 minute înainte de a clăti pielea cu apă curată. Ridurile vor fi îndepărtate, iar pielea va fi mai fină decât de obicei.

9. Repelant pentru insectele din grădină

Așezați doar câteva coji de banane în câteva găuri de 2-3 cm lângă baza plantelor infestate de afide, iar potasiul din banane îi va face să lase plantele în pace.

10. Îmbunătățirea stării de spirit

Dacă ești supărat, dintr-un anumit motiv, fierbe o coajă în apă, apoi bea ceaiul preparat asa, probabil că te vei simți mai bine destul de repede. Acest lucru se datorează faptului că dopamina și serotonina din coaja de banane au un efect de creștere a dispoziției asupra creierului. 

11. Leac pentru hemoroizi

A avea hemoroizi este un fel de jenant și poate fi, de asemenea, destul de dureros. Puneți în blender câteva coji de banane și aproximativ o linguriță de hamamelis. Apoi înmuiați o bandă de tifon curată în amestec și aplicați-o în zona afectată timp de aproximativ o jumătate de oră. Componentele naturale astringente din coajă și hamamelis pot ajuta la curățarea zonei, reduc umflarea și ameliorează durerea.

12. Curățarea petelor de cerneală de pe piele

Frecați pielea cu interiorul unei coji de banană, indiferent dacă aveți o pată de cerneală, pix sau de cariocă. Uleiurile din coajă se vor lega de pigmenții din cerneală, facilitând îndepărtarea și spălarea petelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel