În ce condiții faci nuntă cu 200 de persoane între 12 iunie și 12 iulie. Raed Arafat: Ca să nu fie confuzie în acest sens!

Nunta      Foto: Pixabay
Hotărârea nr 38 adoptată de CNSU, prelungește starea de alertă cu 30 de zile și prevede exact cum putem face nunți sau botezuri cu 200 de persoane invitate. Iată ce prevede punctual holtărârea și ce explică suplimentar Raed Arafat: 

În anexa sa, însă, sunt prevăzute mai multe măsuri legate de mai multe aspecte: portul măștii, cum vor funcționa cinematografele și teatrele, cum se vor organiza concerte și cu câți oameni, etc.

Anexa poate fi consultată integral AICI.

Trei dintre punctele anexei vorbesc însă de nunți și botezuri. Iată în ce condiții se vor desfășura acestea în intervalul 12 iunie – 12 iulie 2021: 

24. Se propune menținerea organizării de evenimente private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., fără a se limita la acestea, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, cu un număr de maximum 70 de persoane în exterior sau de maximum 50 de persoane în interior în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani. Evenimentele se pot organiza și cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și este asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană.

25. Prin excepție de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații închise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, săli/corturi de evenimente, cu participarea a cel mult 200 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. La stabilirea numărului de persoane în exterior și/sau în interior nu se iau în calcul persoanele care au vârsta mai mică de 16 ani.

26. Prin excepție de la prevederile pct. 24 se propune permiterea organizării de nunți și botezuri, în spații deschise, cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toți participanții sunt persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai Pagina 5 din 14 vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a  15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

„Referitor la întrebările cu nunțile.. în exterior nelimitat dacă sunt vaccinați, testați sau trecuți prin boală, iar în interior până la 200 de persoane în condițiile respective. În condiții fără testare sau vaccinare rămân 50 în interior și 70 afară! Ca să nu fie confuzie în acest sens!”, a explicat Raed Arafat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel