În ce țară fast-food-ul ”gonește” kilogramele în plus

Fast Food  FOTO: Pixabay
Cercetătorii dintr-o anumită țară europeană nu au găsit nicio asociere între obezitate și cât de aproape locuiești de un fast food. 

Deși se știe că zonele în care locuim își pun amprenta asupra stilului de viață și s-a dovedit că obezitatea este mai răspândită în cartierele defavorizate, un studiu demonstrează exact opusul: că nu există nicio legătură între obezitate, fast food și sălile de sport, dar regula se aplică doar în Suedia. ”Studiul nostru pe scară largă din Suedia, folosind datele longitudinale ale registrului național de peste 1,5 milioane de adulți, nu a găsit o asociere semnificativă statistic între aceste două tipuri de facilități și obezitate”, explică Kenta Okuyama, doctorand la Universitatea Lund, Suedia.

Însă a evidențiat o anumită legătură între locul unde se află domiciliul și obezitate. „Următorul obiectiv este să investigăm în continuare ce alți factori pot avea impact asupra riscului de obezitate în Suedia”, adaugă cercetătoarea, conform site-ului universității.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel