Imunoterapia în limfomul malign: speranța de viață de câteva luni, crescută și la 8-9 ani

Rezultate analize
EXCLUSIV
Speranța de viață în cazul limfomului malign cu celule mari, în stadiul refractar (când nu mai funcționează alte terapii) este, teoretic, de câteva luni. Imunoterapia, însă, a dovedit că o poate crește chiar și la 8-9 ani, cu o calitate a vieții net superioară. Dr Adrian Bot explică: 

Imunoterapia a crescut speranța de viață de la câteva luni, la câțiva ani. Deocamdată, cel care a inventat această terapie pentru limfomul malign, spune că evită să folosească temenul de „vindecare”, dar sunt pacienți care au făcut terapia chiar și 8 sau 9 ani în urmă. Dr Adrian Bot, cercetător american de origine română, este cel care a inventat imunoterapia pentru limfomul malign. El a explicat, în exclusivitate la DC Medical, cât crește speranța de viață la acești pacienți.

„Speranța de viață pentru acest tip de boală, limfom malign cu celule mari în stadiul refractar - când nicio altă posibilitate de tratament nu mai este aplicabilă - este de 3, până la 7 luni, speranța de viață. Există pacienți care au fost tratați cu acest tip de produs de către colaboratorii noștri la National Cancer Institut, unde am început studiile inițiale în 2011, care au aproape 8 sau 9 ani de răspuns. Noi numim acest proces „functional cure”. Nu avem curajul să spunem că sunt vindecați”, a spus el, la Interviurile DC Medical.

De altfel, despre primul pacient care a primti această terapie, spune că într-o zi a venit la sediul companiei pentru a-și exprima recunoștința. Bărbatul suferea  de un limfom cu celule mari și a dezvoltat remisiune după o lună de tratament, boala fiind și acum în remisie.

„E un om obișnuit, un pensionar, care după ce a fost tratat, odată a venit la companie împreună cu soția lui, să ne mulțumească. Pe vremea aceea, sediul nostru era destul de modest în Santa Monica, lângă un oficiu unde se dau cărți de înmatricuare pentru mașini, 2015-2016. Și de atunci am cunoscut mai mulți pacienți care au fost recunoscători, toți cu limfom malign, pentru repsectiva descoperire”, mai spune el.

Cum funcționează această terapie, pas cu pas, și cum a fost ea inventată, aflați în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel