Împodobitul bradului de Crăciun, efecte surprinzătoare asupra sănătății

impodobitul bradului de craciun. FOTO: Freepik @senivpetro
Împodobitul bradului de Crăciun este o activitate a întregii familii cu beneficii pentru toți, de la mic la mare.

Împodobitul bradului de Crăciun este una dintre activitățile ce aduce bucurie atât copiilor, cât și adulților. În ultimii ani vedem magazinele pline cu ornamente încă de la finalul lunii octombrie, timp suficient pentru a ne împrospăta colecția de decorațiunile. Dar depinde de fiecare alegerea momentului în care ne punem pe treabă, nici prea devreme, nici chiar în Ajun, pentru a nu ne aglomera și mai mult cu pregătirile de Sărbătorile de iarnă.

Împodobitul bradului vine cu o serie de beneficii, astfel, și dacă nu ești un iubitor al Crăciunului, ai toate motivele să te răzgândești, căci această activitate îți face bine fizic, emoțional și mental.

Împodobitul bradului îți îmbunătățește starea fizică

Împodobitul bradului, în funcție de cât de mare este acesta, poate însemna urcat și coborât pe scară sau scaun, deci efectuarea unor exerciții fizice pe care în mod normal nu le-ați face. Iar câteva ore, cât durează operațiunea ”bradul” vă ajută să vă îndoiți și să vă întindeți. Iar dacă la împodobit participă și cei mici, pe aceștia îi puteți pune pe umeri sau ridica astfel cât să ajungă la părțile mai înalte, iar acest lucru va fi amuzant pentru ei și un exercițiu bun pentru părinți ori bunici, arată Blisspot.

Împodobitul bradului (re)unește familia

Cei mai mici sunt și cei mai mari iubitori ai Crăciunului, iar faptul că se pot alătura familiei la împodobitul bradului este o mare bucurie pentru aceștia. Astfel, momentul împodobitului se poate transforma cu ușurință într-o activitate de echipă, în care fiecare încerca să dea ce are mai bun. Iar dacă sunteți adepții unui stil de decorațiuni lucrate manuale, vă puteți bucura și mai mult de împodobitul bradului cu ornamentele realizate de către copii sau nepoți.

Împodobitul bradului vă face să vă simțiți mai bine

Deși în ultimii ani brazii artificiali au luat cu asalt casele noastre, puteți să puneți lângă aceștia câteva crenguțe, astfel încât să vă bucurați de mirosul de brad adevărat, de mirosul de copilărie. 

”Oamenii își revin mai repede după stres și oboseală mentală atunci când sunt expuși la medii naturale, spre deosebire de medii construite și false. Într-adevăr, s-a demonstrat că plantele din birouri au un efect pozitiv asupra bunăstării și creativității lucrătorilor”, susține dr. Birgitta Gatersleben. Iar mirosul de brad vă poate calma nervii și vă poate permite să vă simțiți relaxat într-una dintre cele mai aglomerate perioade ale anului.

Împodobitul bradului, binedispune

De la globulețele colorate, luminițele frumoase și ornamentele strălucitoare până la mirosul de brad, este normal să ne simțim înveseliți atunci când intrăm într-o cameră cu un brad de Crăciun.

Iar imaginea copiilor entuziasmați și bucuroși din această perioadă, ne ajută în mod automat să simțim și noi aceste trăiri. 

Mai mult decât atât, împodobitul bradului ne permite chiar și numai pentru un timp să ne simțim din nou copii și să ne bucurăm de, poate, cea mai frumoasă lună din an.

Împodobitul bradului, reaprinderea spiritului

Fericirea este ceva natural, nu trebuie învățată, iar bradul ne va aduce mereu aminte de copilărie, de mirosul cozonacului făcut de bunica, de mirosul portocalelor, ba chiar și e cel de vin fiert, pe care îl gustam cu puțină teamă.

Indiferent de vârsta actuală, Crăciunul va scoate din noi înțelepciunea, compasiunea și veselia.

Dar țineți minte, nu doar de Crăciun trebuie să fim mai buni, cu noi și cu cei din jur, ci în fiecare zi din an.

Vezi și: Adevărul despre ȘORICI. Ce se întâmplă în corp când îl mănânci. Detaliul pe care trebuie să-l afli înainte să-l mai consumi 

Colindele, efecte neașteptate asupra sănătății. De ce este bine să le asculți, dar să le și fredonezi

Colindele pe care le ascultă majoritatea persoanelor în această perioadă au beneficii nebănuite asupra sănătății. E vremea colindelor, odată cu intrarea în Postul Crăciunului. Colindele au început să răsune pretutindeni, vestind apropierea celei mai iubite sărbători creștinești. 

Colindele de induc spiritul sărbătorilor de iarnă, iar acestea au efecte benefice asupra sănătății. Este cea mai minunată perioadă a anului - pentru a profita de beneficiile pentru sănătate ale colindelor. Studiile arată că ascultarea muzicii are tot felul de efecte pozitive asupra corpului și minții tale, iar colindele pot fi deosebit de benefice într-o perioadă stresantă și aglomerată cum este cea a sărbătorilor.

Iată patru moduri în care ascultarea colindelor te poate face mai sănătos:

Colindele îmbunătățesc starea de spirit

Colindele pot face minuni în ceea ce privește starea ta de spirit. Nostalgia pe care o simți ascultând melodia preferată de Crăciun are un efect neurologic plăcut în care circuitul plăcerii creierului este stimulat, eliberând dopamina și serotonina (care sunt responsabile pentru acele sentimente fericite). În plus, te va aduce în spiritul sărbătorilor, arată Scrippts. Citește mai departe AICI.

Vezi și: S-a descoperit cauza principală a diabetului tip 2: Nu glucoza este vinovată

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel