IGSU, despre imaginile de la intervenția Colectiv: „Nu au fost făcute publice pentru că nu au fost solicitate”

Imagini fcute publice
Cristian Radu, prim-adjunct IGSU, a făcut precizări în cadrul unei conferințe despre apariţia în media a unor înregistrări de la intervenţia în cazul Colectiv.

IGSU a organizat o conferință de presă după apariția în spațiul public a imaginilor de la incendiul de la Colectiv d acum patru ani.

Potrivit declarațiilor făcute în cadrul conferinței, imaginile sunt nealterate, însă nu au fost făcute publice „pentru că nu au fost solicitate”, a spus un oficial al IGSU în cadrul conferinței.

El nu a spus, însă, cum ar fi putut fi cerute, dacă nu s-a știut de existența lor.

De asemenea, în cadrul conferinței s-a mai arătat că secretarul de stat Raed Arafat nu a știut de existența imaginilor. „Nimeni nu a decis să fie ținute secrete”, a mai spus oficialul. Acesta a mai arătat că imaginile au fost analziate de ungrup de 4-5  persoane din cadrul IGSU, care au considerat că sunt prea șocante pentru a fi publicate.

"Precizez faptul că imaginile care au fost prezentate sunt înregistrate de colegii noştri, asta este evident şi nu sunt un film continuu de la momentul în care intervenţia a debutat până la momentul finalizării ei. Întrucât intervenţia a avut o durată de aproximativ cinci ore iar înregistrările au o durată de aproximativ 20 de minute. (...) Legat de intervenţie, a fost întocmit şi în acest caz un proces de evaluare a intervenţiei şi ulterior au fost comunicate către toate instituţiile care au solicitat acest lucru, toate datele şi informaţiile de interes operativ", a declarat Cristian Radu, prim-adjunctul IGSU.

Mai multe, pe dcnews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel