Iaurtul poate reduce riscul de diabet tip 2. FDA aprobă această informație: Cel puțin două pahare sau trei porții pe săptămână

iaurt - Foto: Freepik @nensuria
FDA permite o nouă afirmație conform căreia iaurtul poate reduce riscul de diabet.

Administrația americană pentru Alimente și Medicamente a declarat că va permite producătorilor de iaurt să afirme că produsul lactat poate reduce riscul de diabet de tip 2, în condițiile în care tot mai mulți americani mor din cauza acestei boli și iau medicamente pentru a o combate.

FDA va permite companiilor producătoare de lactate să spună că un consum regulat de iaurt, adică cel puțin două pahare sau trei porții pe săptămână, poate reduce riscul de diabet de tip 2, conform unor dovezi științifice limitate, potrivit unei scrisori postate pe site-ul autorității de reglementare.

Ei bine, studiile sugerează că iaurtul, fiind bogat în proteine, calciu și probiotice benefice pentru sănătatea intestinală ar putea reduce riscul de diabet tip 2.

De asemenea, iaurtul are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că eliberarea glucozei în sânge este mai lentă și mai stabilă după consum.

Mai multe studii de observație au arătat o asociere inversă între consumul de iaurt și riscul de diabet tip 2. 

Un studiu publicat în revista BMC Medicine în 2014 a constatat că un consum regulat de iaurt a fost asociat cu un risc redus de diabet de tip 2 în rândul adulților.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel