Iată de câtă apă ai nevoie pentru a SLĂBI. Descoperirea care răstoarnă tot ce știai
03 Martie, 11:30

Hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului. 

Probabil te-ai întrebat câtă apă trebuie să bei, pentru a slăbi. 

Un studiu arată cât de importantă este apa pentru pierderea în greutate. Pacienții obezi au primit recomandarea să bea două căni de apă înainte de fiecare masă, timp de 12 săptămâni. Rezultatele au arătat că au slăbit cu 2,26 kilograme mai mult decât cei care au mâncat mai puțin. Această cercetare a fost realizată de Dr. Brenda Davy, profesor asociat în cadrul Departamentului de nutriție alimentară de la Colegiul de Agricultură și Științe ale Vieții din Virginia Tech.

„Acesta este primul studiu care demonstrează că mai multă apă ajută la pierderea în greutate”, spune omul de știință. 

În urma acestei diferențe semnificative, expertul recomandă reducerea băuturilor zaharoase, în favoarea apei.

„Este un mod simplu de a facilita controlul greutății”, spune specialistul.

Pentru a demonstra acest lucru, Brenda Davy și colegii săi au analizat rezultatele a 48 de adulți cu vârsta cuprinsă între 55 și 75 de ani, împărțiți în două grupuri: băutori de apă și nebăutori. Prima categorie a băut două pahare înainte de fiecare masă, în timp ce a doua nu s-a hidratat deloc. 

După dieta controlată de 12 săptămâni, pierderea în greutate a fiecărui grup a fost diferită. Cei care au băut apă înainte de fiecare masă au pierdut în medie 2,5 kilograme. Explicația este că apa, pe lângă faptul că nu are calorii, îți umple stomacul și nu mai există riscul de a mânca mult la masă. 

Cum să bei mai multă apă?

Dacă apa simplă nu-ți place, o poți aroma cu citrice, fructe de pădure sau pliculețe de ceai. Totodată, fă-ți un ritual din a bea cât mai multă apă. Începe-ți dimineața cu două pahare de apă pe stomacul gol, apoi, pe parcursul zilei, setează-ți alarma, pentru a-ți aminti că este timpul să te hidratezi. 

 

 

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
CHLORAMBUCILUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri