Horațiu Moldovan: suplimentarea bugetului pentru asigurarea tratamentelor pacienților
27 dec 2019, 22:24

Dr Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Foto: DC Medical
Prof dr Horațiu Moldovan, secretar de stat, a anunțat că Guvernul a aprobat în ședința de vineri, o propunere a Ministerului Sănătății prin care se stabilește suplimentarea bugetului pe trimestrul IV din 2019 pentru finanțarea fără discontinuitate a programelor de tratament.

Secretarul de stat Horațiu Moldovan a anunțat că la propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat OUG pentru completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății.

Documentul prevede majorarea, cu rata inflației aferentă anului 2018, a bugetului pentru medicamente aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019.

„Am convenit cu reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice, ai CNAS și cei ai industriei farmaceutice măsuri care să ducă la asigurarea, fără discontinuitate, a tratamentelor pentru pacienți. Există o tendință anuală de creștere a consumului de medicamente, care conduce la creșterea contribuției trimestriale (taxei de CB) până la un nivel care poate fi nesustenabil și care implică discontinuități în asigurarea tratamentului pacienților până la imposibilitatea asigurării acestuia. Era necesară intervenția de urgență pentru majorarea cu rata inflației aferentă anului 2018 a bugetului aprobat trimestrial (BAt), pentru trimestrul IV al anului 2019", a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?