HIV, 17 persoane luate în evidență, în 2019, de DSP Neamț

HIV
17 persoane din județul Neamț au fost luate în evidență în primele 9 luni ale acestuia an de către reprezentanții DSP Neamț.

HIV, Neamț. DSP Neamţ a luat în evidenţă, în primele 9 luni ale acestui an, 17 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, Agerpres, de conducerea instituţiei.

În aceeaşi perioadă s-a înregistrat un deces ca urmare a bolilor asociate SIDA. Pe parcursul anului trecut au fost luate în evidenţă 13 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA şi s-au înregistrat 8 decese. La sfârşitul anului se aflau în evidenţa DSP Neamţ 455 cazuri de infecţie HIV, din care 272 cu SIDA, potrivit sursei citate.

La 31 decembrie 2018, în România erau înregistrate 7.786 cazuri HIV şi 16.106 cazuri SIDA, mai menţionează DSP Neamţ. Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva HIV/SIDA, celebrată pe 1 decembrie, DSP Neamţ organizează o serie de manifestări între care şi testări gratuite pentru depistarea virusului HIV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel