Hipnoza, utilă ca metodă de slăbit. De ce e mai bună decât dietele

Hipnoza ar putea fi utilizată ca metodă de slăbire
Hipnoza ar putea fi utilizată ca metodă de slăbit. Psihologii spun că metoda ar acționa direct la cauzele care duc la nevoie de a mânca excesiv și nu la efect, care este creșterea în greutate.

Hipnoza ar putea fi utilizată ca metodă de slăbit, obiezitatea fiind una din cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă tot mai multă lume. Potrivt Orgaizație Mondiale a Sănătăți (OMS), 39% dintre adulţii planetei sunt supraponderali, iar 13% sunt chiar obezi. Majoritatea populației lumii trăiește în țări unde supraponderalitatea și obezitatea omoară mai mulți oameni decât subgreutatea.

Specialiștii în domeniul sănătății spun că motivele principale care conduc la îngrăşare sunt apetitul crescut, tahifagia (acțiunea de a mânca prea repede) predilecţia pentru dulciuri, mâncatul compulsiv şi sedentarismul, potrivit unui comunicat de presă al psihoterapeutuui Angela Nuțu.

„Oamenii care încearcă să slăbească cred, de multe ori, că mâncarea în sine este problema. Exceptând cazurile care implică afecțiuni medicale clare, oamenii mănâncă mai mult decât le este necesar și folosesc alimentele drept medicamente pentru a potoli dureri sufletești sau suferințe interioare. Și, desigur, ca şi în cazul medicamentelor, există un beneficiu secundar – starea (atât de scurtă și trecătoare) de comfort emoțional obținută în urma episodului de mâncat exagerat sau nesănătos”, arată psihoterapeutul.  

În spatele apetitului crescut, continuă ea, a dorinței nestăvilite pentru zahăr şi dulce şi a sedentarismului, de cele mai multe ori se află cauze profunde iar pentru a rezolva problema mâncatului excesiv trebuie identificate şi eliminate toate aceste motive ascunse.

„Mâncatul excesiv - la fel ca şi fumatul sau consumul de alcool - este un rezultat al unui stres interior în urma căruia alegem excesele, pentru că nu ştim cum să reacționăm, cum sa gestionăm diferit situația stresantă cu care ne confruntăm”, mai explică psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.

Mâncatul excesiv - o adicție, la fel ca fumatul sau consumul de droguri

Tot mai multe studii și cercetări atribuie mâncatului compulsiv și episoadelor de “binge eating” (mâncat excesiv) același caracter ca și adicțiilor de droguri, fumat, etc. De altfel, consumul exagerat de zahăr și dulciuri a fost, deja, recunoscut de multă vreme ca fiind un comportament adictiv.

Există cu siguranță nenumărate modalități de a obține rezultatele dorite. Nu există o singură modalitate pentru toată lumea din simplul motiv că fiecare om este diferit.

Însă, potrivit specialistului, trebuie să căutăm cauzele care au condus la apariţia kilogramelor în plus. “Un demers reuşit pentru a putea pierde din greutatea corporală trebuie neapărat să înceapă cu o schimbare interioară. Dietele şi sportul sunt acțiuni exterioare pe care le impui asupra corpului tău, însă atâta timp cât tu nu lucrezi cu mintea şi cu resursele tale interioare, inevitabil te vei întoarce la punctul de unde ai pornit”, declară psihologul Angela Nuțu.

Hipnoza, o alternativă a dietelor

Hipnoza este metoda revoluționară şi extrem de eficientă, care nu îți garantează că vei scăpa de kilogramele în plus peste noapte, însă cu siguranță te va ajuta să-ți schimbi crezurile și dorințele necontrolate de a mânca; asta pentru că hipnoza nu lucrează cu mintea conştientă, ci acționează la nivel subconștient - acel nivel al crezurilor, al emoțiilor şi al credințelor noastre.

“În subconştientul nostru sălăşluiesc atât tiparele disfuncţionale care ajută la creşterea în greutate, cât şi motivaţia şi resursele care ne pot elibera şi ne pot orienta pe calea reuşitei. Hipnoza este o metodă deja extrem de folosită în Occident și s-a dovedit că are foarte mult succes pentru mulţi oameni care s-au luptat cu kilogramele în plus, fiind un element care a declanşat un «regim de slăbire» permanent, deci, de fapt, un stil de viata sănătos.

Hipnoterapia pentru pierdere în greutate te ajută să faci ca lucrurile să funcţioneze pentru tine şi nu împotriva ta, făcându-ţi astfel obiectivele mai uşor de atins. Te ajută să descoperi și să elimini cauzele care te împing spre supra-alimentare, să construiești o nouă mentalitate motivată, să îți schimbi obiceiurile alimentare, având astfel mai multe şanse să slăbeşti ușor, oferindu-ţi o încredere înnoită pentru a începe să te mişti mai mult şi să consumi alimente mai sănătoase”, explică psihologul Angela Nuțu, vicepreședintele Asociației Române de Hipnoză.

Totodată, psihologul atenționează că hipnoza nu elimină nevoia de a menține o dietă sănătoasă și a avea constant activitate fizică, ci dimpotrivă ne ajută să le integrăm cu ușurință printre obiceiurile noastre principale. Astfel, vom putea chiar să ne obişnuim cu mişcarea şi să ajungem în punctul în care să ne placă exerciţiul fizic sau alte activităţi care ajută la slăbit.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel