Hipertensiunea arterială pulmonară, posibil nou tratament

Boli pulmonare
Hipertensiunea arterială pulmonară este o boală care apare pe nesimțite care afectează arterele mici și duce la creșterea tensiunii arteriale în plămâni.

Hipertensiunea arterială pulmonară - creșterea tensiunii arteriale în plămâni – e diagnosticată tardiv, iar până când simptomele - în special, lipsa respirației - devin suficient de severe pentru ca o persoană cu această boală să solicite îngrijiri și să obțină un diagnostic definitiv, șansele de supraviețuire ale pacientului scad.

Medicul Paul B. Yu, specialist în Medicină Cardiovasculară la Brigham and Women’s Hospital, din SUA, a studiat hipertensiunea arterială pulmonară de peste 15 ani. Într-o cercetare recentă, acesta explică căile biologice de bază care pot duce la distrugerea vaselor de sânge din plămâni. Rezultatele lor oferă o explicație biologică pentru motivul pentru care proteinele numite activine și factorii de creștere și diferențiere (GDF) ar putea contribui la boala pulmonară vasculară și oferă o explicație a modului în care medicamentul care blochează activina/GDF, care este în prezent în studii clinice, poate ajuta la tratarea pacienților cu hipertensiune arterială pulmonară.

”Sperăm că aceste progrese vor duce la noi opțiuni de tratament pentru această boală incredibilă. (…) Cercetările noastre demonstrează că această cale genetică centrală a hipertensiunii arteriale pulmonare poate fi exploatată pentru medicamente”, a declarat unul dintre autorii cercetării, medicul Peiran (Brian) Yang, într-un comunicat.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

academia de sanatate
  LIVE
Importanța testelor genetice. Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, la Academia de Sănătate
AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel