De ce nu ar trebui să folosești...
Cercetătorii au modificat genetic orezul ca să conțină mai multe peptide antihipertensive și astfel să scape de efectele secundare ale medicamentelor sintetice. Administrat rozătoarelor cu hipertensiune arterială, le-a scăzut tensiunea.
În tratarea hipertensiunii arteriale este implicată o clasă comună de medicamente sintetice numite inhibitori de ACE. Aceștia au adesea efecte adverse neplăcute gen: tuse uscată, cefalee, erupții cutanate și insuficiență renală. Inhibitorii ACE naturali care se găsesc în unele alimente (lapte, ouă, pește, carne și plante), ar putea avea mai puține efecte secundare, este argumentul care a stat la baza studiului cercetătorilor, conform unui comunicat. La două ore după administrarea orezului modificat genetic, rozătoarele hipertensive au arătat o reducere a tensiunii arteriale. Cercetătorii speră ca efectele să fie similare și la oameni și să trateze hipertensiunea arterială.
Studiul, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce nu ar trebui să folosești...
Simptomul banal al bolii cardiace. Nu...
Cum poți preveni bolile cronice. Cel...
Testul care depistează 170 de tipuri...
Cele două alimente care MĂTURĂ...
Legătura dintre intoleranța la...
Fructul care îți curăță arterele și...
Ce se întâmplă dacă lași geamul...