Hepatita tip A, vaccin: medicii au vaccinat alți 180 de copii din Alba

Vaccin
Alți 180 de copii din zonele afectate de inundații din județul Alba au fost vaccinați joi, 6 iunie, împotriva hepatitei tip A, anunță reprezentanții DSP Alba.

Vaccin, copii, Alba. Două echipe din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Alba, alcătuite din epidemiologi și igieniști, au vaccinat 180 de copii din Răchita, Sebeșel, Pianu și Săliștea, localități afectate de inundații, împotriva hepatitei virale tip A.

Aceștia au dus cu ei în cele patru comunități substanțe dezinfectante clorigene și au distribuit materiale informative pentru educarea populației privind prevenirea apariției unor boli transmisibile. După ce și-a terminat rezerva de vaccin împotriva hepatitei acute virale tip A, DSP Alba a solicitat noi doze de la DSP-uri din județe ca Mehedinți, Botoșani și Olt.

„Întrucât mai există minori care au nevoie de imunizare, astfel de acțiuni, care au început marți – prin vaccinarea a 90 de copii din satul Răchita – vor continua și vineri, după ce în această seară vor fi primite, prin transfer, noi doze. Vineri, în comuna Pianu, se va organiza un punct suplimentar pentru imunizare. Toți copiii aflați în zonele calamitate – peste 450 – vor putea beneficia de vaccin. (...) În mod special dorim să mulțumim părinților din aceste comunități, care au înțeles importanța vaccinării în astfel de situații și s-au prezentat cu copiii în număr mare la vaccinare", afirmă reprezentanții DSP Alba, într-un comunicat.

Vaccin, copii, Alba: recomandări

Instituția reamintește oamenilor măsurile pe care aceștia trebuie să le ia pentru prevenirea îmbolnăvirilor:

• să consume apă îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni;
• să utilizeze pentru prepararea alimentelor apa fiartă și răcită;
• să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;
• să nu atingă animalele moarte și să avertizeze autoritățile, în vederea evacuării acestora;
• să supravegheze locurile de joacă ale copiilor;
• să evite expunerea prelungită la frig/umezeală;
• să păstreze alimentele în condiții igienice;
• să respecte igiena individuală;
• la primele semne de boală, să se prezinte la cel mai apropiat medic/spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel