Hepatita cronică virală C, tratamente fără interferon. CNAS, anunț

Negocierile Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu deţinătorii de autorizaţii de punere pe piaţă a tratamentelor fără interferon în vederea încheierii unor noi contracte cost-volum-rezultat pe aria terapeutică hepatită cronică virală C s-au finalizat cu succes, a anunţat  CNAS.

Potrivit sursei citate, în zilele următoare, cei trei deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă cu care s-au purtat negocierile vor depune documentaţia necesară pentru încheierea propriu-zisă a contractelor.

CNAS susţine că în etapa viitoare vor fi disponibile trei scheme de tratament care vor putea oferi o soluţie personalizată pentru fiecare pacient. Schema de tratament adecvată şi durata - între 8 şi 24 săptămâni - vor fi decise de medicul curant în funcţie de starea clinică şi particularităţile fiecărei persoane în parte, precizează CNAS.

"Noile contracte cost-volum-rezultat vor însemna o schimbare calitativă majoră în tratamentul fără interferon al hepatitei virale C. Aş menţiona că, deşi negocierile pentru aceste contracte au fost mai complicate, derulându-se pentru prima oară cu mai mulţi deţinători de autorizaţii de punere pe piaţă, am reuşit să le finalizăm cu condiţii mai avantajoase pentru CNAS şi într-un timp mult mai scurt decât în precedentele etape de tratament", a declarat preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, citat în comunicat.

Noua etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili, dintre care 12.100 cu fibroză F1, F2, F3 şi F4 (ciroză compensată), 750 pacienţi cu fibroză F4 şi ciroză decompensată, 100 cu insuficienţă renală cronică aflaţi în dializă, indiferent de gradul de fibroză, 50 cu transplant hepatic şi de alte organe solide, indiferent de gradul de fibroză.

CNAS precizează că, odată cu creşterea numărului de pacienţi eligibili faţă de precedentele etape de tratament fără interferon, vor fi desemnate şi două noi centre, Piteşti şi Bacău, în care se vor putea iniţia şi monitoriza aceste tratamente de medici cu experienţă în domeniu. Astfel, numărul total al acestor centre va ajunge la 13.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel