Hepatita C, pericolul din salonul de tatuaje. Dr. Adrian Streinu-Cercel, tratamentul e un succes

Persoanele care își fac un tatuaj riscă să fie infectați cu virusul care provoacă hepatita C
Deși ratele de vindecare înregistrate, în România, de tratamentul inovativ care vindecă hepatita C sunt uluitoare, virusul nu a dispărut. Cei care își fac tatuaje, piercing sau își injectează droguri sunt în continuare în pericol de a se infecta, a arătat  Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu.

Hepatita C până nu cu mulți ani în urmă era o boală greu de tratat, incurabilă. De câțiva ani, însă, în România și în alte state ale lumii, a fost lansat un tratament inovativ care face să dispară pur și simplu virusul hepatitic C din organismul persoanelor infectate.

Invitat la Academia de Sănătate, prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, care este profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila" din București și director general a Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a dezvăluit care sunt rezultatele uluitoare a tratamentului hepatitei C, care este acordat gratuit pacienților români, de trei ani deja, în baza unui contract cost/volum/rezultat.

„România este vârf de lance ca să spun așa în terapia hepatitei C, cu felicitările de rigoare. Pentru că cel puțin în 2016 – 2017, rata de vindecare virusologică a fost de 99,32% în populație (pacienții tratați, n.r.). Ceea ce a fost extraordinar! A venit anul urător, în care am coborât puțin, la un 98,5%, și anul acesta până în momentul de față la 97%, pentru că au intrat (în tratament, n.r.) pacienții care erau cu fibroză joasă, F1, F2 și F3, și evident că s-a schimbat și percepția asupra terapiei. Dacă noi spunem că se vindecă și pacientul pierde virusul, deja pacientul pierde din nivelul de aderență (la tratament, n.r.). Zice, lasă că mai apare o alt medicație, nu mai reprezintă o problemă virusul hepatitic C", a arătat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Pericolul infectării nu a dispărut!

Este o foarte mare greșeală, subliniază reputatul infecționist. Pentru că acest virus nu e eradicat, ca să nu ne mai facem probleme, ci din contră, se propagă în continuare, în parte din cauza consumatorilor care-și injectează droguri și a celor care își fac tatuaje.

„Virusul hepatitic C rămâne în continuare o problemă! Pentru că este un virus tăcut, nici nu dă manifestări, peste 80% din pacienți nici nu sesizează momentul în care s-ar fi putut infecta cu acest virus. Lumea în continuare se duce și-și face tatuaje, lumea în continuare se duce să-și facă piercing, lumea în continuare se duce și își face tot felul de năzbâtii, se mai și droghează cu droguri cu administrare intravenoasă. Și ca o paranteză aici, cei care se droghează la seringă, peste 98% din ei sunt infectați cu virusul hepatitic C. Deci, există un pol de pacienți care oricând pot să relanseze infecția cu virusul hepatitic C în populație. Chiar dacă succesul terapeutic este fantastic în momentul de față", a explicat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel.

Ce sunt, în adevăratul sens al cuvintelor, infecțiile intraspitalicești, de unde apar și cum ne ferim de ele, aflați în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel