Hans Kluge, la centrul de vaccinare de la Romexpo: Am trei mesaje pentru români. Există speranță, suntem optimiști, dar nu am ajuns încă la final. VIDEO

Hans Kluge
Hans Kluge, directorul regional al Biroului pentru Europa al OMS, a transmis trei mesaje românilor după ce a vizitat centrul de vaccinare de la Romexpo.

„Uitându-mă la situația paneuropeană am 3 mesaje de transmis către dumneavoastră:

Există speranță, suntem optimiști, dar nu am ajuns încă la final, din cauza transmiterii rapide a variantelor de virus, iar întreaga Europă este deja un pic obosită în urma restricțiilor impuse. În acest sens e foarte important ca publicul să nu fie extenuat, să aibă curaj și să respecte măsurile impuse. Știu că este o situație dificilă, dar maratonul nu este încă gata, suntem pe ultima parte a lui, de aceea efortul pare și mai dificil acum, dar nu mai avem mult până la final”, a spus Hans Kluge, directorul regional pentru Europa al OMS.

„Al doilea mesaj e că trebuie să ne unim eforturile paneuropean și mondial pentru a accelera utilizarea vaccinurilor împotriva COVID-19.

Nimeni nu este în siguranță până când toată lumea va fi în siguranță, de acea avem nevoie de solidaritate”, a arătat reprezentantul OMS.

„Al treilea mesaj e că trebuie să ne gândim cum să ne pregătim sistemele de sănătate pentru a reacționa mai bine în viitor.

De asemenea, aș vrea să mulțumesc colegilor de la INSP, pentru că e foarte important să dăm dovadă că putem face față acestor provocări de sănătate publică, pentru că sănătatea publică, de fapt, înseamnă prevenție și vorbim de prevenție atât în ceea ce privește pandemia, dar și bolile cronice.

Am căzut de acord, alături de Președinția României și de Guvern, să creștem acțiunile noastre în ceea ce privește lupta cu cancerul.

În Europa, una din 3 persoane va avea o formă de cancer. În Europa de Est, una din 4. În fiecare an sunt 2,1 milioane de oameni care mor de o forma de cancer, iar una din 3 țări europene a observat o întrerupere a serviciilor din zona de prevenire și tratare a cancerelor, așa încât mă bucur foarte tare că am căzut de acord ca România să fie una din campioanele în ceea ce privește prevenirea și lupta cu cancerul. Dar, în ceea ce privește prevenirea cancerelor, un aspect foarte important este controlul tutunului”, a mai spus Hans Kluge.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel