Hameiul și efectele sale miraculoase asupra organismului. Recomandările Lidiei Fecioru

Hamei  FOTO: pixabay
Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a vorbit despre efectele binefăcătoare ale hameiului asupra corpului uman.

Hameiul este utilizat pentru numeroase afecțiuni în medicina tradițională. Bioenergoterapeutul Lidia Feciorul scrie despre beneficiile hameiului pe Facebook:

”În medicina populară, infuzia, decoctul și tinctura de hamei sunt folosite ca sedativ pentru insomnie, excitație nervoasă, epilepsie, isterie, neurastenie, nevralgie, amețeli, cefalee, cardionevroze cu palpitații, excitabilitate sexuală crescută, emisii frecvente, erecție dureroasă, menopauză, edem și slăbiciune cardiacă, cu vărsături la femeile gravide și copii, rău de mare, udare la pat. Pernițele de hamei sunt utilizate ca hipnotice, mai ales atunci când alte medicamente sunt contraindicate.

Infuziile din inflorescențe de hamei coapte sunt prescrise pentru a îmbunătăți digestia, apetitul pentru gastrita cronică hiposecretorie, gastroenterita, afecțiunile vezicii biliare, pentru afectarea hepatică infecțio-toxică, pentru hepatita virală, icter. Conurile de hamei sunt utilizate pentru boli ale rinichilor, vezicii urinare și ale tractului urinar, cu cistită. Hameiul este utilizat pentru gripă, tuse convulsivă, tuse, tuberculoză pulmonară și boli respiratorii acute. Medicina tradițională recomandă decoctul florilor de hamei pentru cancerul plămânilor, stomacului, ficatului. Infuzia de plante medicinale este utilizată pentru îmbunătățirea vederii, este utilizată pentru hidropiză, malarie, prostatită, pentru tratamentul gonoreei și invaziei helmintice.

O infuzie sau decoct de inflorescențe de hamei este utilizată pentru amenoree, dismenoree, deficit de estrogen, precum și pentru hiperlactare și pentru încetarea alăptării. În exterior, infuzia de inflorescențe de hamei este utilizată sub formă de loțiuni și unguente pentru boli articulare, radiculită, arsuri, degerături, vânătăi, scabie, leziuni fungice ale pielii, răni infectate și ulcere; băi - pentru reumatism și gută.

(...) Fructele de hamei au efect calmant, antiinflamator, diuretic, antispastic, bactericid. Principalele substanțe care determină proprietățile medicinale ale hameiului sunt amărăciunea, compușii fenolici și uleiul esențial.
Amărăciunea lupulinei are un efect calmant asupra sistemului nervos central. Componentele uleiului esențial sunt, de asemenea, responsabile de efectul sedativ al hameiului, în special al alcoolului volatil, a cărui concentrație crește la uscare, ajungând la maxim după 2 ani de depozitare. Pentru a spori efectul sedativ al hameiului, este adesea prescris în combinație cu valeriană sau alte ierburi.

În experiment, preparatele medicinale pe bază de rășini de hamei accelerează regenerarea țesuturilor, normalizează numărul de sânge și măresc activitatea secretorie a stomacului.

Amărăciunea hameiului are proprietăți antiseptice puternice. Acestea inhibă creșterea ciupercilor fitopatogene, duc la moartea unora dintre ele, întârzie creșterea dermatomicetelor (agenți patogeni ai trichofitozei, crustei etc.), suprimă dezvoltarea gram-pozitive, rezistente la acid și în concentrații mari și bacterii gram-negative”.

Ce remedii recomandă Lidia Fecioru puteți citi pe Spectacola.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel