Guvernul și-a sumat răspunderea, dar nu mai modifică sporul de condiții grele

Bani, medicamente
Guvernul și-a angajat răspunderea pe modificările la Ordonanța de urgență 114/2018, dar sporul de condiții grele va fi acordat la fel ca în 2019 a spus premierul Ludovic Orban. 

Guvernul și-a angajat răspunderea, luni, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, asupra modificării OUG 114/2018.

„Proiectul de lege stipulează corectarea prevederilor legate de domeniul energetic, domeniul financiar-bancar, domeniul fondurilor private de pensii. De asemenea, cuprinde o serie de măsuri, exact cum cuprindea și OUG 114, în mai multe domenii de activitate, de la chestiuni legate de sporuri, până la chestiuni care sunt legate de diferite tipuri de reglementări privitor la cheltuielile care se efectuează în bugetul de stat la momentul OUG 114 privitor la bugetul pe 2019 în legea pe care noi am propus-o Parlamentului privitor la 2020", a spus premierul Ludovic Orban în plenul Parlamentului.

Premierul a indicat că au fost acceptate mai multe amendamente, între care unul care vizează acordarea în continuare a sporului de condiții grele în forma în care a fost acordat și în 2019, notează Agerpres.

"Datorită faptului că această lege se adoptă în cadrul aceleiași proceduri de angajare a răspunderii Guvernului, afectează bugetul de stat și legea plafoanelor, pe de-o parte; pe de altă parte, acest spor dat în vechiul sistem cu 15% raportat la salariul brut a făcut parte din contracte colective de muncă la nivel de ramură și ar însemna, dacă schimbăm modul de acordare a sporului, să afectăm contracte colective la nivel de ramură. Am acceptat amendamentul care a fost formulat, și anume acela de a continua acordarea acestui spor de condiții deosebite, de condiții vătămătoare, de condiții deosebit de grele - indiferent cum se numește el - în forma în care a fost acordat și pe anul 2019, și anume 15% din salariul brut pe care îl înregistrează fiecare angajat al instituțiilor publice. Cuantumul sporului va fi la nivelul cuantumului care a fost acordat la nivelul lunii decembrie 2019", a spus Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel