Gustările dulci, sănătoase. Scorțișoara este condimentul ideal pentru ele

Gustari dulci, sanatoase. FOTO Pexels@ Terje Sollie
Gustările dulci ne ”alină” foamea emotivă, iar dacă acestea sunt și sănătoase, avem numai de câștigat.  

De multe ori pe fondul stresului sau al emoțiilor dorim să ronțăim ceva între mese, iar cel mai frecvent este dorința de ”ceva dulce”. Pentru a nu pune în pericol dieta vă arătăm care sunt gustările dulci, dar mai ales sănătoase, cu care putem să ne păcălim foamea emotivă.

Fructele proaspete

Sunt pline de vitamine și minerale care ajută la funcționarea organismului. Sunt recomandate fructele de sezon, fie că vorbim de mere, pere, pepene roșu sau cireșe. Fructele vor avea un gust mai bun și mai multe substanțe nutritive, deoarece nu au fost procesate sau conservate. Dacă nu puteți obține fructe proaspete, sunt în regulă și cele congelate.  

Ciocolata neagră

Un pătrățică de ciocolată neagră 86% conține doar două grame de zahăr, însă gustul este suficient de bogat și intens pentru a vă satisface pofta. Ciocolata neagră este, de asemenea, încărcată cu substanțe chimice vegetale numite flavanoli, care pot ajuta la protejarea inimii, potrivit WebMD.

Chipsuri crocante de mere

Compușii naturali din mere pot ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a diabetului și a unor tipuri de cancer. Pentru ceva diferit, faceți-vă propriile chipsuri crocante de mere. Scoateți miezul și tăiați în felii subțiri un măr. Întindeți-le pe o foaie de copt ușor unsă, presărați-le cu condimente pentru plăcintă cu mere și coaceți-le timp de 1 oră la 225 de grade. Întoarceți și mai coaceți încă o oră sau până când merele se simt uscate. Puneți-le imediat pe un grătar de răcire.

Mere cu unt de arahide

Dacă vrei mai mult decât un simplu măr există o soluție la îndemână. Pe mărul tăiat în două să poate pune o lingură de unt de arahide peste care se presară puțină scorțișoară. Aceasta din urmă este plină de antioxidanți, iar combinația este perfectă fără niciun adaos de zahăr.

Cereale

Cerealele sunt gustarea potrivită în orice moment al zilei. Se pot mânca cu lapte cu conținut scăzut de grăsimi sau cu lapte vegetal neîndulcit.

Iaurtul grecesc

Unele iaurturi cu arome conțin mai mult zahăr adăugat decât cantitatea pe care ar trebui consumată  într-o zi. O opțiune mai bună: peste o cană de iaurt grecesc adăugați puțină scorțișoară și astfel se va obține nu doar o combinație plăcută la gust, cât mai ales sănătoasă, calciu pentru oase și proteine pentru sațietate. Mai mult, vine la pachet și cu doza de probiotice, adică bacteriile care sunt bune pentru sănătatea intestinelor.

Curmalele

Curmalele au foarte mult zahăr natural. De aceea sunt adesea folosite ca îndulcitor în rețete. În același timp, acestea sunt pline de fibre, vitamina B6 și minerale precum potasiu și mangan. În cazul în doriți o gustare hipoglicemică trebuie luat în calcul că o curmală este echivalentul unei porții de carbohidrați.

Vezi și: Adevărul despre asocierea dintre lapte și bolile cardiovasculare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel