Gustări nocturne. Ce este permis să mănânci seara

Dieta vegana
Nu este adevărat că gustările nocturne te vor face să crești în greutate, potrivit cercetărilor efectuate la Centrul Național de Cercetare a Primatelor de la Oregon Health and Science University.  

În 2006, oamenii de știință de la Universitatea Oregon au comparat efectul caloriilor consumate în timpul zilei și noaptea. Concluzia a fost că, atât timp cât mănânci aceeași cantitate de calorii, ora la care manânci nu contează cu adevărat. Același lucru este valabil și pentru calitatea somnului. Nu contează faptul când mănânci, ci ce mănânci, notează Livestrong

gustări

Unul dintre motivele pentru care mâncătorii nocturni ar putea să câștige în greutate este că ar putea mânca mai mult. Oamenii care se culcă devreme pot să-și mănânce cina la 19:00. Cu toate acestea, cei care stau până târziu ar putea ajunge la câteva gustări după cină. Este vorba de acele calorii adăugate care pot duce la creșterea în greutate. Dacă doriți să gustați după cină, puteți menține numărul de calorii scăzut alegând legume sau fructe, un iaurt cu un conținut scăzut de grăsimi sau un bol de cereale cu lapte. Evitați gustările zaharoase. Nu numai că vor contribui la creșterea în greutate, dar vă pot afecta nivelul de zahăr din sânge, ceea ce vă poate afecta somnul.

Ajutor de somn

Dacă încercați să adormiți, o masă grea nu vă ajută deloc. Alimentele bogate în grăsimi și condimentate pot provoca indigestie sau senzația de prea plin, ceea ce face somnul dificil. De asemenea, mâncarea picantă te trezește, crescându-ți nivelul de energie, astfel încât face ca dormitul să devină dificil. Pentru a vă ajuta să dormiți mai bine, alegeți alimente care sunt ușoare pentru stomac. Un măr este mai bun decât un sandwich sau un shake de ciocolată. Unele alimente care ar putea fi în mod normal o alegere sănătoasă, cum ar fi fasolea, nu sunt o idee bună noaptea târziu, deoarece pot provoca crampe, gaze și stres gastrointestinal. În schimb, alegeți alimente care conțin triptofan, un aminoacid care vă poate ajuta să induceți relaxarea și somnul. Alimentele bogate în triptofan includ curcan, produse lactate, banane, cartofi și migdale.

Cina tarzie

Dacă ai sărit cina mai devreme în zi și ai nevoie să mănânci unul târziu, încearcă să mînânci ceva ușor. În timp ce un sandviș nu este cea mai bună gustare din noapte, este o alegere mai bună pentru cină decât consumul de pizza, o farfurie mare cu paste sau mâncare chinezească. Încercați să faceți cina cât mai sănătoasă, alegând pâine integrală de grâu. Folosește niște brânză, care conține triptofan, dar adaugă și multe legume.

Cele mai bune alegeri

Ori de câte ori este posibil, mergeți pentru ceva lichid în loc de solid. Acest lucru este mai ușor pe stomac, mai scăzut în calorii și mai conductiv la un somn bun. O ceașcă de ceai din plante, fără cafeină sau un pahar de lapte cald sunt alegeri bune. Nu bea prea multă apă, sau s-ar putea să te trezești în toiul nopții pentru a merge la baie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel