Gustarea care reduce colesterolul și îmbunătățește sănătatea inimii. Este recomandată de experții de la Harvard

nucile - FOTO: Freepik
Această gustare reduce nivelul colesterolului rău și îmbunătățește sănătatea inimii cu 50%. 

Vezi și: Relația abuzivă, impact asupra somnului. Radu Leca: Psihopatul până și somnul ți-l controlează. Nu te vei mai trezi odihnit

Îmbunătățește-ți sănătatea inimii cu până la 50% cu o gustare superalimentară recomandată de experții de la Harvard. Cercetările nutriționale arată că consumul unui anumit tip de gustare de mai multe ori pe săptămână poate reduce riscul de a dezvolta diverse afecțiuni cardiovasculare.

Pentru cei care caută gustări fără vinovăție, experții recomandă nucile ca o sursă de grăsimi sănătoase, proteine și nutrienți esențiali. Experții de la Harvard Health au subliniat faptul că persoanele care consumă nuci pot beneficia de un risc mai scăzut de atacuri de cord și boli de inimă comparativ cu cei care le includ rar în dietă.

Studiile fundamentale confirmă beneficiile consumului regulat de nuci

Descoperirile revoluționare din studiile de cohortă extinse, inclusiv Adventist Study, Iowa Women's Health Study, Nurses' Health Study și Physicians' Health Study, au subliniat virtuțile consumului regulat de nuci. Aceste studii arată că consumul frecvent de nuci este asociat cu un risc cu 30-50% mai scăzut de infarct miocardic, deces subit cardiac și alte boli cardiovasculare.

Nucile, sursă bogată de grăsimi sănătoase

Nucile sunt pline de grăsimi nesaturate care ajută la scăderea colesterolului "rău" LDL și la creșterea colesterolului "bun" HDL. În special, nucile conțin acizi grași omega-3, care pot ajuta la prevenirea ritmurilor cardiace neregulate. Consumul unui amestec de nuci, inclusiv al celor mai populare, precum migdale, nuci și alune, poate reduce semnificativ riscurile pentru sănătatea inimii.

Studiile arată reducerea riscurilor asociate bolilor cardiovasculare

Un studiu cu date de la peste 210.000 de profesioniști în domeniul sănătății pe o perioadă de până la 32 de ani a arătat că persoanele care mănâncă aproximativ 28 de grame de nuci de cinci ori pe săptămână au un risc cu 14% mai mic de a dezvolta boli cardiovasculare. De asemenea, riscul de a suferi de boală coronariană a fost redus cu 20% la cei care consumau regulat nuci.

Vezi și: Temperaturile scăzute, factor de risc pentru AVC. Vasoconstricția afectează funcțiile inimii

Beneficiile nucilor pentru sănătate nu se opresc la inimă

Studiile sugerează, de asemenea, că consumul de nuci poate reduce riscul bolilor cardiovasculare în rândul persoanelor cu diabet de tip 2, o afecțiune asociată cu un risc crescut de colesterol ridicat, boli de inimă și accident vascular cerebral.

Nucile sunt o sursă excelentă de arginină, un aminoacid esențial pentru producerea de oxid nitric, care ajută la relaxarea vaselor de sânge îngustate și îmbunătățirea circulației sângelui. De asemenea, ele sunt încărcate cu vitamina E, acid folic, potasiu, fibre și alți nutrienți benefici.

Nucile - FOTO: Freepik

Cum să integrezi nucile în dieta ta pentru beneficii maxime

Harvard University sugerează ca o mână de nuci (aproximativ 28 de grame sau o uncie) consumate de cel puțin cinci ori pe săptămână ar putea fi extrem de benefice pentru sănătatea inimii tale. Fiecare tip de nucă oferă un profil diferit de nutrienți, astfel încât includerea unei varietăți în dieta ta este o mișcare înțeleaptă.

Este important de menționat că adăugarea de nuci în dieta ta nu va aduce aceleași beneficii dacă sunt consumate alături de alimente procesate sau gustări nesănătoase. De exemplu, consumul zilnic al unei mâini de nuci poate duce la o creștere în greutate de 10 kilograme sau mai mult într-un an, dacă nu reduci alte surse de calorii.

Vezi și: TriOx, testul care detectează cancerul în stadiile incipiente

Cum să obții cele mai bune rezultate pentru sănătatea inimii

Pentru a obține cele mai bune beneficii pentru sănătatea inimii, nucile trebuie integrate într-un stil de viață sănătos, care include o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate, moderarea consumului de alcool, renunțarea la fumat, menținerea unei greutăți sănătoase, evitarea alimentelor procesate și menținerea unei hidratări adecvate.

Semne ale unei inimi nesănătoase

Durere în piept: Poate fi resimțită ca presiune, senzație de strângere sau greutate. Dacă durerea nu trece după câteva minute de odihnă, este important să contactați serviciile de urgență.

Umflături la picioare, glezne: Acesta poate fi un semn al insuficienței cardiace sau al acumulării de lichid în țesuturi.

Dificultăți de respirație: Poate apărea în repaus, în timpul activității fizice sau când te întinzi.

Palpitații: Poate simțiți că inima bate prea repede, prea puternic sau neregulat.

Oboseală inexplicabilă: Oboseala bruscă în timpul activităților de rutină sau urcarea scărilor poate fi un semn al bolii de inimă.

Greață, indigestie, arsuri la stomac sau dureri de stomac: Aceste simptome pot apărea în timpul unui atac de cord, mai ales în cazul femeilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel