Grup de suport pentru bolnavii de cancer colorectal, la Iași

Cancer de sân   FOTO: pexels.com
Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer a deschis un grup de suport pentru pacienții cu această afecțiune, la Iași. Aceștia se vor întâlni de patru ori pe lună.

Pacienții cu cancer colorectal au acum un grup de suport, înfințat la Institutul Regioanl de Oncologie Iași. Anunțul a fost făcut de  Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), potrivit agerpres.ro.

"Scopul principal al acestui proiect este să faciliteze dialogul şi schimbul de experienţă între pacienţi, supravieţuitori ai cancerului de colon şi rect şi specialiştii în domeniu. Printre obiectivele grupului de suport se numără creşterea nivelului de informare al pacienţilor, creşterea nivelului de cunoştinţe cu privire la importanţa unei nutriţii adecvate în gestionarea cancerului colorectal, reducerea stării de anxietate provocată de boală, diminuarea stării de epuizare fizică şi psihică. Echipa medicală ce va lua parte la sesiunile grupurilor este formată din medic specialist oncolog, un psiholog şi un nutriţionist. Aceştia vor răspunde tuturor întrebărilor pacienţilor, ajutându-i să gestioneze mai bine impactul bolii, în toate aspectele acesteia", se menţionează în comunicatul de presă.

Întâlniri regulate

Întâlnirile grupului vor avea loc în cadrul Institutul Regional de Oncologie Iaşi, de patru ori pe lună, în grupe separate pentru femei şi bărbaţi. "Diagnosticul de cancer colorectal este, de multe ori, privit cu teamă, însă prin acest proiect încercăm să oferim pacienţilor speranţa că pot să trăiască normal, în pofida diagnosticului primit.

Abordarea multidisciplinară a echipei medicale din cadrul acestor grupuri va asigura un suport extrem de util pacienţilor, care vor putea astfel să gestioneze boala mult mai eficient", a spus Cezar Irimia, preşedintele FABC, citat în comunicatul de presă.

Misiunea instituţiei este să ofere pacienţilor servicii medicale integrate şi complete, a declarat managerul Institutului Regional de Oncologie, Mirela Grosu. "De aceea ne bucură foarte mult faptul că am reuşit să extindem gama de servicii oferite pacienţilor prin aceste grupuri suport. Cred că abordarea multidisciplinară din spatele acestui proiect este extrem de utilă pentru pacienţi", a precizat Mirela Grosu.

Cancerul colorectal este al doilea tip de cancer în ce privește rata mortalității în Europa. Aproximativ 230.000 de oameni mor aual în Europa din această cauză. În România, statisticile arată că 11.000 de oamen sun diagnosticați anual cu acesată formă de cancer, iar 6.300 dintre ei nu supraviețuiesc.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel