Gripa suspendă cursurile din mai multe școli din țară. Circa 3.300 de elevi afectați

Infecțiile respiratorii
Suspendarea parţială sau integrală a cursurilor în mai multe unităţi de învăţământ din ţară din cauza gripei afectează, în prezent, 3.308 elevi, a informat, miercuri, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, subliniind că această cifră nu reprezintă numărul copiilor bolnavi.

Gripă, școală. În Bucureşti sunt 47 unităţi închise parţial; în judeţul Brăila - o unitate închisă parţial; în judeţul Sibiu - o unitate închisă integral; în judeţul Suceava - două unităţi închise parţial; în judeţul Tulcea - o unitate închisă parţial; în Călăraşi - o unitate închisă parţial; în judeţul Giurgiu - o unitate închisă parţial, iar în Ilfov - o unitate închisă parţial şi una închisă integral.

Numărul cazurilor de gripă în şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiş continuă să crească, miercuri fiind raportate 49 de îmbolnăviri, faţă de 37 înregistrate în ziua precedentă. Astfel, au fost raportate alte 14 cazuri în rândul preşcolarilor, faţă 11 înregistrate marţi şi niciunul raportat luni, 32 de cazuri la elevi, faţă de 23 respectiv 19, şi 3 la cadrele didactice, faţă de 4 respectiv 3 anunţate luni, potrivit Agerpres.

Şefa Inspectoratului Şcolar Timiş, Aura Danielescu, a anunţat că şi numărul infecţiilor respiratorii are trend crescător, cu 698 de cazuri în grădiniţe (faţă de 276 înregistrate luni), 1.828 de cazuri la elevi (faţă de 1.420 înregistrate marţi şi 517 raportate luni) şi 40 la cadre didactice (faţă de trei cazuri anunţate luni).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel