Gripă și infecții respiratorii, la elevii și preșcolarii din Timiș: peste 3.000 de cazuri

Tratament pentru răceală
Peste 100 de cazuri de gripă în rândul preșcolarilor și elevilor din Timiș au fost raportate, potrivit ISJ Timiș. De asemenea, peste 3.000 de infecții respiratorii.

Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Aura Danielescu, a declarat, luni, că au fost raportate peste 100 de cazuri de gripă în rândul preşcolarilor şi al elevilor din judeţul Timiş, dar niciunul în rândul cadrelor didactice.

„Astăzi (luni n.r.) au fost raportate 50 de cazuri de gripă la preşcolari, 70 la elevi şi niciunul în rândul cadrelor didactice. La infecţiile respiratorii avem raportate 977 de cazuri la preşcolari, 2.565 la elevi şi 102 la cadrele didactice”, a afirmat Aura Danielescu, citată de agerpres.ro.

Ea a mai precizat că, într-o clasă de a III-a din localitatea Peciu, sunt trei posibile cazuri de gripă, iar DSP le analizează prin probe de laborator, existând posibilitatea să se suspende cursurile pentru acea clasă.

Purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu, a declarat că deocamdată, respectivele cazuri au fost confirmate doar clinic, pe baza simptomelor pe care copiii le-au prezentat, iar „în momentul de faţă, colegii din DSP analizează cazurile, urmând ca pe parcursul zilei să avem rezultatele”.

Vineri, IŞJ Timiş anunţa 44 de cazuri de gripă la preşcolari, 90 de cazuri la elevi şi un caz la un cadru didactic, iar la infecţii respiratorii, 984 de îmbolnăviri la preşcolari, 3.211 la elevi şi 48 de cazuri în rândul cadrelor didactice.

Până acum nu sunt suspendate cursuri din cauza gripei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel