Gripă, care este situația în Brașov și Bistrița-Năsăud

Infecții respiratorii
Dacă numărul cazurilor de gripă din Bistrița-Năsăud s-a dublat în doar o săptămână, în schimb, cazurile de gripă din județul Brașov nu au crescut săptămâna trecută față de săptămâna anterioară.

Gripă, situație. Numărul cazurilor de gripă diagnosticate în judeţul Bistriţa-Năsăud de la începutul acestui an s-a dublat după ce, săptămâna trecută, medicii au raportat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) 35 de noi pacienţi. Până la acea dată, în judeţ fuseseră înregistrate, în total, 30 de cazuri de gripă. Potrivit datelor publicate marţi pe site-ul DSP Bistriţa-Năsăud, în intervalul 3-9 februarie au fost raportate 35 de cazuri de gripă, cele mai multe la grupele de vârstă 5-14 ani şi 15-49 ani. Dintre pacienţi, opt au avut nevoie de spitalizare, iar o femeie de 64 de ani din oraşul Beclean a decedat, aceasta suferind şi de alte afecţiuni grave.

Au mai fost diagnosticate 377 de cazuri de pneumonie, cu 28 mai multe decât în săptămâna precedentă, iar 70 dintre pacienţi au fost internaţi în spital, jumătate fiind copii cu vârste cuprinse între câteva luni şi 14 ani. La medic au mai ajuns şi 3.956 de bistriţeni cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, două treimi dintre aceştia fiind copii de până în 14 ani. Un număr de 40 de pacienţi au necesitat tratament spitalicesc, din care 13 au fost bebeluşi cu vârsta până la un an, potrivit Agerpres.

Numărul cazurilor de gripă raportate la nivelul judeţului Braşov nu a crescut faţă de săptămâna anterioară, pentru prima dată în acest an, rămânând aproximativ 500 în perioada 3-9 februarie. Potrivit datelor făcute publice de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov, numărul cazurilor de gripă a scăzut uşor faţă de săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie, de la 489 la 484, iar cel al internărilor - de la 35 la 30. Numărul de pacienţi cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) a scăzut, de asemenea, de la 2.934 la 2.389, însă a crescut semnificativ numărul celor cu pneumonii - de la 502 la 869.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel