Gripă, 11 copii diagnosticați în Buzău. O parte au fost trimiși la București

Virus gripal
Unsprezece copii între un an și 12 ani au fost diagnosticați cu gripă la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Un număr de 11 copii cu vârste între 1 şi 12 ani au fost diagnosticaţi cu gripă de tip A şi B, în urma testului rapid, în perioada 10-20 ianuarie, aceştia prezentându-se la secţia Pediatrie a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, au informat, luni, reprezentanţii unităţii medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Buzău, Adriana Bunilă, copiii prezentau febră foarte mare, cefalee şi vărsături. "Unii dintre aceştia au rămas internaţi la secţia Boli Infecţioase, iar alţii au fost trimişi la Spitalul 'Victor Babeş' din Capitală", a declarat Adriana Bunilă, potrivit Agerpres. 
Ea a adăugat că a fost înregistrat şi un caz de gripă de tip B la un adult, în vârstă de 20 de ani, pacientul fiind direcţionat către secţia Boli Infecţioase a SJU Buzău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel