Greutatea corporală: ce legătură are cu gripa

Obezitate
Persoanele subponderale sau obeze au riscuri mai mari de a ajunge în spital din cauza unor boli precum gripa ori infecții respiratorii. Greutatea anormală (prea mare sau prea mică) ar putea fi un factor care să agraveze astfel de boli, conform unui studiu.

Un nou studiu asupra gripei și a altor virusuri respiratorii a descoperit că adulții care sunt subponderali sau obezi morbid au un risc ridicat de a fi spitalizați cu o boală asemănătoare gripei, din cauza virusului gripal sau a altor virusuri respiratorii.

Studiul observațional a inclus 4.778 de pacienți spitalizați și tratați în ambulatoriu, cu boală asemănătoare gripei, în șase spitale din Mexic.

„Riscul a urmat o curbă în formă de «U», în care indivizii de la ambele extreme au avut mai multe șanse să dezvolte o boală gravă asemănătoare gripei, în comparație cu persoanele cu greutate normală.

Concluziile indică faptul că clinicienii ar trebui să țină cont de indicele de masă corporală al pacientului atunci când evaluează riscul de a dezvolta o boală gravă asemănătoare gripei și să decidă un curs de tratament”, arată autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel