Greșelile care ne usucă părul. Marinescu: Nu ne iartă părul, deși pare ciudat

greselile care ne usuca parul. FOTO: Freepik @freepik
EXCLUSIV
Care sunt greșelile pe care le facem în timpul vieții și care duc la uscarea și ruperea firului de păr, dar și ce boli se pot ascunde în spatele acestei probleme estetice.

Îngrijirea părului uscat necesită o mai multă atenție din partea noastră, cu atât mai mult cu cât uscarea și fragilitatea vin ca urmare a unei agresări asupra firului de păr. Despre cum trebuie să acordăm timp rutinei pentru sănătatea părului ne-a vorbit, în exclusivitate, Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, specialist în formularea și evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

”Părul uscat sau deteriorat, în general, este puțin agresat în mod constant cu diferite tipuri de uscare de păr, cu placa cu care îl îndreptăm, cu diferite metode de decolorare, poate prea agresivă sau vopsire prea des făcută și atunci firul de păr trebuie respectat, trebuie refăcut.

Trebuie să îi aducem active de hrănire, pentru că așa cum ne hrănim pielea feței, este foarte important să hrănim și părul, pentru că el nu ne doare, nu ne spune, dar se vede și este important să îi refacem toată structura de hidratare cu active dedicate părului.

În gama Pro Bonding avem exact active pentru restaurarea cuticulei părului. Este un complex pur de  hialuronic și ceramide pentru păr. Este important să spălăm părul corect, să-i aplicăm o mască în mod corespunzător firului de păr și apoi să dăm active pentru scalp și active pentru firul de păr.

Gama are toate activele necesare pentru sigilarea și refacerea firului de păr, din interior către exterior, cu ceramidele dedicate firului de păr și cu hialuronicul dedicat firului de păr. Apoi, Pro Bonding 5 este un complex din micelii de ciuperci care va avea calitatea de a închide cuticula și de a închide în interiorul ei ceramidele, hialuronicul și uleiurile esențiale pe care le dăm pe scalp și pe păr în primii pași. Rezultatul este foarte bun și părul începe să arate, treptat, foarte bine, să fie mai elastic și să fie mai hidratat. 

Deshidratarea părului se vede mult mai tare pe perioada caldă, pentru că soarele, care nu ne iartă nici tenul, cu siguranță nu ne iartă părul. Chiar dacă pare ciudat să spui că Am nevoie de hidratare pentru păr, cât stăm expuși la soare, când stăm la plajă sau poate chiar la solar, este foarte important să hidratăm în exces părul pentru a nu se deteriora. La păr este foarte greu să refaci. În momentul în care s-a deteriorat cuticula și este foarte exfoliată, atunci poți să îl tunzi. Este foarte greu să refaci un fir super subțire de păr din interior către exterior”, a declarat Ioana Marinescu în exclusivitate pentru DC Medical, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe.

Vezi și: Cu ce să te speli pe cap pentru a scăpa de mâncărime, mătreață și căderea părului. Marinescu: Important e să fim foarte înțelepte cu părul nostru

Marinescu: Este important materialul genetic

”Este important să păstrăm echilibrul lui de la început pentru a nu ajunge să se rupă și să devină friabil. O metodă de a păstra și condiționa părul sunt uleiurile. Chiar dacă ne facem acasă un blend de uleiuri care să ne ajute la creșterea părului sau că folosim Love your hair, un complex care are toate uleiurile dedicate regenerării părului, este important înainte de baie să ne acordăm o oră, două, să pulverizăm uleiurile respective pe păr, într-un turban sau un prosopel încălzit în prealabil, ca să țină și să sigileze toate uleiurile în cuticulă, lăsăm să se infuzeze foarte bine respectivele uleiuri și apoi spălăm bine cu șamponul dedicat tipului de păr.

Pentru persoanele care au probleme ale scalpului, recomand folosirea și cu un masaj ușor pe scalp, pentru că o să stimuleze atât creșterea firului de păr, cât și calmarea scalpului”, a mai spus Ioana Marinescu.

Întrebată de câte ori este recomandat un astfel de tratament, specialistul a subliniat că este indicat măcar de două ori pe săptămână, ”pentru a reface și emolia firul de păr. Sunt diferite tipuri de uleiuri care chiar au calitatea de a închide foarte bine cuticula și de a lăsa părul suplu și foarte hrănit, pentru că asta ne dorim: să arate măcar decent, dacă nu fabulos”, a mai spus Ioana Marinescu, adăugând ”că aici ține foarte mult și de structura firului de păr. Este important materialul genetic și felul în care avem de la început bogăția de păr sau așa cum am mai spus, un păr mai modest”.

De asemenea, Ioana Marinescu a recomandat un spray de regenerare, ”care are rezultate foarte rapide pe păr, în sensul în care îl pulverizăm în fiecare seară, iar părul devine mai greu, mai ferm și cuticulele se închid foarte bine. Pentru păr putem să facem foarte multe lucruri, doar că necesită puțin timp și necesită puțină aprofundare. Așa cum ne dedicăm timp rutinei tenului este important să ne dedicăm timp și pentru refacerea scalpului”, a adăugat ea.

Cauzele care duc la părul uscat și deteriorat

Există o varietate de factori care pot duce la uscarea și deteriorarea părului, inclusiv factorii de mediu, rutina de îngrijire a părului sau chiar starea de sănătate.

Factorii de mediu care usucă părul sunt:

- climatul uscat și cald;

- expunerea la radiațiile ultraviolete și/sau vânt;

- înotul în apa clorurată (piscină) sau sărată.

Rutina de îngrijirea părului:

- spălarea frecventă a părului;

- folosirea unor produse de îngrijire dure (șampon, balsam sau produse de styling);

- vopsirea și tratarea chimică a părului;

- uscarea părului cu uscătorul de păr;

- folosirea plăcilor de îndreptat părul sau a ondulatoarelor.

Probleme de sănătate:

- anorexia nervoasă, tulburarea de alimentație care poate duce la apariția părului uscat și fragil;

- hipoparatiroidismul, afecțiune în care glanda paratiroidă produce prea puțin hormon paratiroidian, fapt ce duce la scăderea nivelului de calciu din sânge. Calciul este unul dintre nutrienții esențiali, iar printre rolurile sale se află și cel legat de sănătatea părului; 

- hipotiroidismul duce la producerea insuficientă de hormoni tiroidieni, iar printre simptomele acestei afecțiuni se află și părul uscat și fragil.

Vezi și: Ce să fac dacă am părul gras. Marinescu, despre șamponul "minune": Rezultate foarte bune, normalizează secreția de sebum

 

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel