Grecia: certificatul de vaccinare, valabil numai 7 luni fără doza booster, în cazul persoanelor de peste 60 de ani
22 noi 2021, 18:10

Certificat verde digital
Certificatul de vaccinare este valabil doar șapte luni în Grecia, în cazul persoanelor de peste 60 de ani care nu a făcut și doza de booster.

Persoanele nevaccinate anti-COVID-19 nu mai au, începând de luni, acces în interiorul restaurantelor, cinematografelor, teatrelor, muzeelor, sălilor de fitness şi clădirilor publice din Grecia, unde în plus, în cazul persoanelor cu vârste de peste 60 de ani, certificatul de vaccinare va expira dacă acestea nu se vaccinează şi cu doza booster, la şapte luni după doza a doua, arată surse citate de Agerpres.

Tot începând de luni, testul negativ de COVID-19 va fi acceptat numai pentru accesul în biserici, centre educative, la locul de muncă, în frizerii, magazine neesenţiale şi la terasele restaurantelor sau ale cafenelelor.

Singurele locuri unde nu va fi cerut certificatul verde ce atestă vaccinarea sau trecerea prin boală sunt magazinele alimentare, pieţele, farmaciile şi transportul public urban, dar peste tot masca este obligatorie.

Restricții înăsprite pentru nevaccinați

Interesul pentru vaccinare a crescut de îndată ce au fost înăsprite restricţiile pentru nevaccinaţi, peste 1,6 milioane de doze de vaccin fiind administrate în ultima lună. Cu toate acestea, numai 61% din cei 10,7 milioane de cetăţeni ai Greciei sunt vaccinaţi cu schema completă şi numai 8,3% au primit şi doza a treia.

Preşedinta asociaţiei medicilor din capitala Atena, Matina Pagonis, membră a grupului de experţi ce consiliază guvernul, a cerut restricţii şi pentru accesul în supermarketuri, propunând prezentarea unui test rapid sau folosirea unei măşti duble.

Situaţia epidemiologică a Greciei se înrăutăţeşte şi cresc spitalizările şi decesele - 76 de noi decese ale pacienţilor COVID-19 fiind înregistrate duminică -, astfel că autorităţile iau în calcul măsuri chiar şi mai stricte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Alexandru Arșinel a MURIT

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?