Generația Z și tinerii Millennials...
Grăsimile monosaturate, care fac parte din catgoria grăsimilor nesaturate, se găsesc în măsline, nuci și avocado, precum și în carne și produse lactate. Cu toate că unele studii au descoperit că dietele bogate în grăsimi monosaturate reduc riscul bolilor de inimă, altele nu au același efect.
Se pare că sursa de grăsime face diferența. Acest lucru este indicat de cercetătorii de la Harvard T.H. Chan School of Public Health, care au studiat datele despre dietă de la mai mult de 90.000 de persoane care aveau în medie 22 de ani.
Riscul bolii cardiace a fost mai mic atunci când grăsimile saturate nesănătoase, carbohidrații rafinați sau grăsimile trans au fost înlocuite cu grăsimi mononesaturate pe bază de plante, dar nu cu grăsimi mononesaturate din surse animale.
Un consum mai mare de grăsimi din surse vegetale a fost asociat cu un risc cu 16% mai mic de a muri de diferite cauză. În schimb, consumul ridicat de grăsimi de origine animală a fost legat de un risc de 21% mai mare de a muri de orice cauză.
Studiul, publicat în martie 2018 în The American Journal of Clinical Nutrition,oferă un sprijin suplimentar beneficiilor pentru sănătate ale unei diete pe bază de plante.
Studiul original, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Acesta este detaliul la care să fii...