Glicemia, controlată prin ”telecomandă”? Studiu revoluționar
08 oct, 21:04
Cercetătorii susțin că au descoperit o metodă inovativă de a controla glicemia. Momentan au avut loc teste pe șoareci.
Glicemia

Cercetătorii de la Universitatea din Iowa, SUA, au observat că expunerea șoarecilor diabetici la o combinație de câmpuri electrice și magnetice statice timp de câteva ore pe zi normalizează două caracteristici principale ale diabetului de tip 2.

”Am construit o telecomandă pentru a gestiona diabetul. (...) Expunerea la câmpuri electromagnetice (CEM) pentru perioade relativ scurte reduce glicemia și normalizează răspunsul organismului la insulină. Efectele sunt de lungă durată, deschizând posibilitatea unei terapii CEM care poate fi aplicată în timpul somnului pentru a controla diabetul toată ziua”, spune Calvin Carter, unul dintre autorii principali ai studiului, într-un comunicat.

Cercetătorii speră ca descoperirea să aibă implicații majore în îngrijirea diabetului. Studiul indică faptul că EMF modifică echilibrul oxidanților și antioxidanților din ficat, îmbunătățind răspunsul organismului la insulină. Acest efect este mediat de molecule reactive mici care par să funcționeze ca „antene magnetice”, adaugă cercetătorii.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Strategia de vaccinare anti-COVID, discutată în CSAT
Distanțarea socială: cum afectează creierul
RAPORT UNOPA: Pacienții cu HIV, grav afectați de criza COVID-19
Dr Mariana Mărdărescu. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
HIV, un virus parșiv. Cum se adaptează el la medicamente
DELAMANIDUM - prospect
CARMUSTINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri