Ghimbirul, beneficiile lui bazate pe studii medicale

Studii care arata la ce e bun ghimbirul
Compușii chimici din ghimbirul proaspăt ajută organismul să scape de germeni. Și poate ajuta la calmarea unui stomac deranjat. Dar sunt adevărate toate miturile despre proprietățile sale sănătoase? Oricât de benefice ar fi efectele sale, însă, ele nu vor rezolva probleme grave pentru care aveți nevoie să mergeți la doctor. Iată ce s-a demonstrat științific despre ghimbir: 

Luptă cu germenii

Anumiți compuși chimici din ghimbirul proaspăt vă ajută organismul să îndepărteze germenii. Sunt deosebit de buni în ceea ce privește oprirea creșterii bacteriilor, cum ar fi E. coli și shigella, unele rezistente la medicamente - după cu arată un studiu - și pot, de asemenea, să păstreze viruși precum virusul sincițial respirator (RSV) la distanță.

Vă ține gura sănătoasă

Puterea antibacteriană a ghimbirului poate, de asemenea, să vă facă zâmbetul să strălucească. Compușii activi din ghimbir numiți gingeroli împiedică bacteriile orale să crească. Aceste bacterii sunt aceleași care pot provoca boli parodontale și infecții gingivale.

Calmează greața

Ce spuneau bunicile poate fi adevărat: ghimbirul vă ajută dacă să ușurați un stomac deranjat, mai ales în timpul sarcinii. Poate funcționa prin eliminarea gazului din intestine. Ar putea, de asemenea, să tempereze greața provocată de chimioterapie.

Calmează durerile musculare

Ghimbirul nu va îndepărta durerile musculare imediat, dar poate ameliora durerea în timp. În unele studii, persoanele cu dureri musculare date de exerciții fizice care au luat ghimbir au resimțit mai puțină durere a doua zi decât cei care nu au făcut-o.

Ameliorează simptomele artritei

Ghimbirul este un antiinflamator, ceea ce înseamnă că reduce tumefierea. Acest lucru poate fi util în special pentru tratarea simptomelor artritei reumatoide și a osteoartritei. S-ar putea să vă ușureze durerea și umflarea fie prin adăugarea ghimbirului în mâncare, fie prin utilizarea unei comprese de ghimbir sau a unui plasture pus pe piele.

Încetinește creșterea cancerului

Unele studii arată că moleculele bioactive din ghimbir pot încetini creșterea anumitor forme de cancer cum ar fi cancerul colorectal, gastric, ovarian, ficat, de piele, sân și cancer de prostată. Dar este nevoie de mult mai multe cercetări pentru a vedea dacă acest lucru este adevărat, notează medicii de la WebMD.com.

Reduce nivelul zahărului din sânge

Un studiu recent a sugerat că ghimbirul poate ajuta organismul să utilizeze mai bine insulina. Un alt studiu arată că reduce nivelul zahărului din sânge. Totuși, notează experții citați, sunt necesare studii de mai mare anvergură pentru a vedea dacă ghimbirul ar putea ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge.

Ameliorează durerile menstruale

Ai crampe menstruale? Pulberea de ghimbir poate ajuta. În unele studii, femeile care au luat 1.500 de miligrame de pulbere de ghimbir o dată pe zi timp de 3 zile în timpul ciclului lor au simțit mai puțină durere decât femeile care nu au făcut-o.

Reduce colesterolul

O doză zilnică de ghimbir vă poate ajuta să vă luptați cu nivel „rău" de colesterol sau colesterol LDL. Într-un studiu recent, administrarea a 5 grame de ghimbir pe zi timp de 3 luni a redus colesterolul LDL al oamenilor în medie cu 30 de puncte.

Protejează împotriva bolilor

Ghimbirul este încărcat cu antioxidanți, compuși care împiedică stresul și deteriorarea ADN-ului organismului. Acestea pot ajuta organismul să lupte împotriva bolilor cronice cum ar fi hipertensiunea arterială, bolile cardiace și bolile de plămâni, plus că promovează îmbătrânirea sănătoasă.

Ameliorează indigestia

Dacă aveți indigestie cronică, numită și dispepsie, ghimbirul poate aduce o ușurare. Ghimbirul înainte de mese poate face ca tractul intestinal să fie golit mai repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel