Ce se întâmplă în corpul tău când bei o băutură rece. De ce să nu mai pui niciodată gheață. Obiceiul care atacă splina, stomacul și dezvoltă bacterii în corp

Gheata - Foto: Freepik @BillionPhotos
De ce să nu îți mai pui niciodată gheață în băutură și de ce să nu mai bei niciodată băutură foarte rece. Efectele dure pe care le oferă corpului.

Băutura cu gheață este, probabil, una dintre cele mai dese obiceiuri pe care le avem, în special în sezonul cald. Chiar dacă este profund dăunătoare sănătății noastre, americani își umplu băuturile până la refuz cu gheață. 

Fie că este vorba de un cocktail răcoritor, un pahar de apă sau o băutură răcoritoare carbogazoasă, gheața este nelipsită din pahare. Deși poate oferi o senzație răcoritoare și arată bine în pahar, punerea de gheață în sucurile carbogazoase a stârnit un dialog constant între iubitorii de băuturi.

Mulți susțin că gheața diluează băutura și afectează efervescența acesteia. Atunci când gheața se topește, se amestecă cu sucul și poate slăbi senzația de efervescență, reducând plăcerea gustului.

În afară de impactul asupra gustului și acidității, există și preocupări legate de sănătate asociate cu punerea gheții în sucurile carbogazoase. Gheața poate prezenta un risc pentru sănătatea dentară, în special atunci când este mestecată.

Din punct de vedere occidental, consumul de băuturi și alimente reci face ca vasele de sânge să se contracte, împiedicând capacitatea noastră de a absorbi nutrienții. Și nu ne hidratăm suficient atunci când vasele de sânge se contractă. Pierdem o energie imensă reglând temperatura corpului nostru. Băutura cu gheață îți deteriorează smalțul dinților și se formează mici crăpături în dinți.

Mai mult, consumul de băutură cu gheață creează un exces de mucus în corp.

Potrivit cercetărilor, gheața rigidă poate contribui la ruperea sau ciobirea dinților.

Mai mult, în unele cazuri, gheața poate fi contaminată cu bacterii sau alte impurități, ceea ce poate constitui un risc pentru sănătate.

În plus, gheața pusă în sucurile carbogazoase vine la pachet cu un risc de înghețare a limbii sau mucoasei bucale. Consumul de gheață poate provoca, în unele cazuri, înghețarea și potențiala deteriorare a țesuturilor moi din cavitatea bucală.

Specialiștii chinezi susțin că toate alimentele și băuturile ar trebui consumate la temperatura corpului, deoarece alimentele reci slăbesc splina și stomacul. În medicina tradițională chineză, splina necesită o temperatură moderată pentru a funcționa corect. 

După ce ingerăm apă înghețată, stomacul încearcă să se încălzească extrăgând căldură din partea inferioară a corpului, cauzând circulație proastă. Căldura din stomac urcă, cauzând reflux esofagian, sinuzită cronică, dureri de cap, tulburări oculare și probleme cu dinții.

În plus, ingerarea unei băuturi reci creează umezeală în corp, ceea ce favorizează bacteriile, candida și paraziții, în special în stomac și uter. 

Orice băutură rece încetinește funcția organelor și determină contracții musculare.

Nu în ultimul rând, consumul excesiv de apă rece afectează și dezvoltarea și funcțiile fiziologice ale sistemului reproducător. Pentru femeile tinere, o băutură cu gheață sau o băutură rece poate provoca crampe menstruale, tulburări menstruale și secreții excesive.

Dacă unei persoane îi place gustul unei băuturi carbogazoase cu gheață și nu se simte deranjată de consecințele menționate mai sus, atunci este în regulă să o consume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Băutura miraculoasă pe care o subestimăm zilnic. De ce este importantă pe măsură ce îmbătrânim
Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel