Genele care prezic răspândirea sau nu a cancerului de prostată
11 noi 2020 / 13:51
Cercetătorii au observat o semnătură genetică în cancerul de prostată localizat care ar prezice dacă e posibilă răspândirea cancerului.
Cancer

Cercetătorii americani susțin că noua semnătură genetică descoperită ar fi utilă pentru evaluarea răspunsurilor la tratament și pentru dezvoltarea de noi terapii pentru prevenirea sau tratarea cancerului de prostată avansat. Și unii pacienți cu cancer de prostată fără risc de răspândire ar putea evita primirea de terapie inutilă.

Ca să creeze o metodă mai precisă de predicție a cancerului de prostată avansat, cercetătorii au gândit un model de șoarece cu cancer de prostată care reflectă cu exactitate forma umană a bolii. Astfel au descoperit că metastazele osoase au un profil molecular diferit de cel al tumorilor primare și au identificat 16 gene care determină metastaze la cancerul de prostată localizat, potrivit unui comunicat al Centrului Medical Irving al Universității Columbia.

Semnătura genetică, denumită de cercetători META-16, a fost testată pe biopsii de la câteva sute de pacienți cu cancer de prostată localizat. Rezultatele, uimitoare: META-16 a fost extrem de eficient în prezicerea timpului până la metastază și a răspunsului la terapia anti-androgeni (care este utilizat pentru a suprima androgenul, hormonul masculin, care promovează progresia tumorii).

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri