Gena care creşte riscul de obezitate, descoperită
01 oct 2020, 08:22

Grăsimea de pe burtă
Cercetătorii de la Universitatea din Queensland au descoperit că o genă care ajută la controlul inflamaţiei cronice creşte riscul de obezitate. 

Gena se numeşte RIP K1 şi fără ea, şoarecii pe care s-au făcut teste au rămas la o greutate normală, chiar dacă au avut o dietă bogată în grăsimi. În lipsa unor măsuri drastice de prevenţie şi tratament, Federaţia Mondială a Obezităţii estimează că, până în 2030, aproape jumătate de milion de copii cu vârste între 5 şi 19 ani, din România, vor suferi de obezitate, iar cifra este foarte mare şi la adulţi.

Ana Măiță, de exemplu, spune că băiatul ei, care are acum 10 ani, a început să se îngraşe la vârsta de 5 ani, fără să fi schimbat ceva în alimentaţie.

„Am fost chiar la endocrinologie. Ne-a explicat că este, într-adevăr, o îngrăşare genetică. Ne-a sfătuit să îl punem pe un stil de alimentaţie hipocaloric şi să creştem numărul de ore în care el face sport”, spune Ana Măiţă, părintele unui copil cu tendinţă de îngrăşare. Citește mai multe pe DC NEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?