Gafă impardonabilăl: pacientă decedată, sunată de DSP

Telefoanele DSP. Foto: Pixabay
Un caz incredibil a avut loc la Sibiu, unde DSP a sunat o pacientă care decedase. Pacienta era chiar mama unui consilier județean, care a cerut președintelui Consiliului Județean să solicite o activitate mai eficientă a DSP în relația cu pacienții. 

Un reprezentant al DSP Sibiu a făcut o gafă impardonabilă, sunând o pacientă care decedase. Întâmplător, era mama consilierului județean Dana Maria Morăraș, care i-a solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, să intervină la conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) pentru a face mai eficientă activitatea de relaţii cu pacienţii cu COVID-19.
„Doamna preşedintă, stimaţi colegi, eu nu sunt medic, dar am trecut prin experienţa groaznică de infecţie cu COVID toată familia, din păcate mama a şi decedat. Şi dacă tot aveţi întâlniri săptămânale cu conducerea DSP, aş avea şi eu o rugăminte, o solicitare. Nu ştiu ce se poate face acolo, dar în cazul nostru, pe mama au contactat-o, au încercat să o contacteze cei de la DSP după ce a decedat şi pe noi ne-a contactat în a şaptea zi. (...) Eu am fost sunată de DSP după o săptămână, mama după ce a decedat, pe urmă am avut o mare problemă să primim acele acte să dovedim la serviciu că am stat acasă", a reclamat consilierul Dana Maria Morăraş, joi, în timpul şedinţei ordinare de Consiliu Judeţean.

Aceasta a cerut intervenţia preşedintelui CJ Sibiu, după ce aceasta a anunţat că are întâlniri săptămânale cu directorii spitalelor din subordine. Preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a precizat că nu are întâlniri cu cei din DSP.

Nu este prima dată când DSP Sibiu a sunat un pacient decedat de COVID-19. În luna noiembrie 2020, DSP a transmis public, scuze, faţă de familia unui sibian decedat de COVID-19, pe care, din greşeală, un angajat al DSP l-a sunat, după ce a murit bolnavul, să întrebe cum se simte acesta, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel