Fumatul interzis în parcuri și grădini publice. De ce au luat o astfel de măsură francezii

Tânără care fumează
Fumatul va fi interzis în mai multe parcuri și grădini publice din Paris, potrivit anunțului făcut de primăria capitalei franceze. Motivul este acela de face „aerul mai respirabil”.

Fumatul va fi interzis în nu mai puțin de 52 de parcuri și grădini publice din Paris, scrie agerpres.ro, care mai arată că aceste spații însumează echivalentul a 10% din suprafaţa totală a spaţiilor verzi din oraş, potrivit autorităţilor municipale.

Primăria spune că această iniţiativă va transforma Parisul într-o ''capitală mai primitoare, cu un aer mai respirabil'', iar cei care încalcă prevederile noii reglementări ar putea plăti o amendă de 38 de euro.
Totuș, autoritățile au decis să nu aplice această interdicție în cele mai mari parcuri din Paris, populare în rândul celor care doresc să organizeze picnicuri sau să petreacă pe perioada verii.

Fumătorii, în scădere

Potrivit statisticilor Uniunii Europene, în 2014, în Franţa, procentul persoanelor care fumau în fiecare zi era cu puţin peste media UE şi cu mult peste alte ţări occidentale.
În Franța, numărul celor care fumează zilnic a scăzut cu 1,6 milioane începând din 2016, iar acum reprezintă 25,4% din populaţie, potrivit datelor fcute publice de către autoritatea publică în domeniul sănătăţii, Sante Publique France.

Cu toate acestea, rata mortalităţii din cauza bolilor provocate de fumat era încă în creştere cu 5% în fiecare an în rândul femeilor pe fundalul unei creşteri a numărului de femei fumătoare începând cu anii '1970 şi până în '1990, potrivit instituţiei franceze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel