Fumatul îngreunează tratamentul cancerului de vezică urinară
14 sep, 17:49
Pacienții tratați pentru cancerul de vezică urinară cu cistectomie radicală - o intervenție chirurgicală - au rezultate mai grave dacă sunt fumători, susține o revizuire.
Cancer

Deși se știe că fumatul constituie principala cauză de apariție a cancerului de vezică, o revizuire a 17 studii, realizată de cercetători de la Keck Medicine, SUA, fumatul pune la risc pacienții cu cancer de vezică urinară după diagnostic. Peste 500.000 de cazuri de cancer al vezicii urinare sunt diagnosticate în fiecare an la nivel mondial. Când cancerul este mare sau s-a răspândit dincolo de vezică, pacienții sunt tratați de obicei cu chimioterapie urmată de o cistectomie radicală, care este atunci când vezica urinară, ganglionii limfatici din apropiere și organele înconjurătoare sunt îndepărtate chirurgical.

Studiul a arătat că fumătorii activi au răspuns mai rău la chimioterapie și au avut rate mai mari de mortalitate, atât în ​​general, cât și în mod specific din cauza cancerului de vezică urinară și o rată mai mare de recurență a cancerului de vezică urinară decât pacienții care nu au fumat niciodată sau nu fumau în momentul intervenției chirurgicale, potrivit news-medical.net.


Ştiri Recomandate

CARBOPLATINUM - prospect
BETAMETHASONUM - prospect
ACIDUM ALENDRONICUM – prospect
LEUPRORELINUM - prospect
Munca fizică grea crește semnificativ riscul de demență
Spitalul unde COVID suspendă concediile de odihnă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri