Fulgii de ovăz: trucul aprobat de nutriționiști, care le schimbă gustul total

Cerealele din ovăz
Un mic truc aprobat de nutriționiști îmbunătățește gustul fulgilor de ovăz. Totul durează doar câteva minute.

Există un truc simplu folosit pentru a aduce un gust mai plăcut fulgilor de ovăz. Se știe că sunt un mic dejun sănătos, dar, de asemenea, se știe că nu au cel mai bun gust din lume. Astfel, nutriționiștii aprobă că gustul poate fi îmbunătăit prin această metodă, fără a-i altera calitățile. Pur și simplu, fulgii sunt prăjiți în tigaie, ușor, după care se aaugă lichidul (apă sua lapte) în care vreți să-i gătiți. 

Este o tehnică simplă și întregul proces de gătit se face în aproximativ zece minute, așa că da, durează mai mult decât aruncarea lor în cuptorul cu microunde, dar merită. Dacă sunteți în căutarea unor modalități de a vă face să mâncați fulgi de ovăz cu mai multă plăcere dimineața (sau să încercați să vă inspirați familia să facă acest lucru), crearea unui plus de aromă este o modalitate bună de a face acest lucru.
Cratița se pune la foc mediu spre mic, iar când se înfierbântă se adaugă ovăzul în tigaia uscată. Se amestecă des timp de aproximativ 2 minute, până când ncep să se rumenească. Vor emite un miros de prăjit și vor deveni aurii cu pete. După aceea, pur și simplu adăugați lichidul de gătit și gătiți normal, în conformitate cu instrucțiunile de pe plită de pe ambalaj, potrivit eatingwell.com.
Pentru un mic dejun cu ocazii mai speciale, încercați să prăjiți ovăzul cu un pic de unt, care se rumeneste și creează o aromă și mai delicioasă. Grăsimea suplimentară vă ajută să mențineți senzația de sațietate mai mult timp.
Prăjirea ovăzului înainte de gătit creează o aromă mai pronunțată, ceea ce va face să aveți nevoie de mai puțin toping. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel