Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Cum se prepară tratamentul minune

Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru păr. Foto: Freepick @volodymyr-t
Frunzele de dafin sunt un cocktail de vitamine pentru părul rar, subțire și casant. Prin urmare, doamnele pot apela la acest tratament.

Aproape fiecare femeie s-a confruntat, cel puțin o dată în viață, cu problema părului căzut. Majoritatea apelează la suplimente cu vitamine, care promit întărirea firelor de păr. Dar, puține știu că frunzele de dafin sunt o soluție simplă, care poate întări firele de păr.

Acest condiment se află în bucătăria oricărei gospodine, dar puține cunosc că frunzele de dafin pot fi folosite nu doar în mâncare.

Cum să ai grijă iarna de ten. Iată câteva secrete ale tinereții și frumuseții

Frunzele de dafin sunt bogate în vitamine, minerale și uleiuri esențiale. Mai exact, frunzele de dafin sunt adevărate "bombe" cu vitamine.

Cum se folosește frunza de dafin pentru căderea părului

Dacă nu știi încă ce să faci pentru a opri căderea părului, atunci această rețetă de frumusețe este pentru tine. Pentru a crea o mască de vitamine vei avea nevoie de:

apă - 500 ml,

frunze de dafin - 4 bucăți,

flori de mușețel uscate - 1 lingură,

rădăcină măcinată de brusture  - 1 lingură,

rozmarin - 1 lingură.

Părul, afectat în timpul somnului. Ce să nu faci niciodată înainte de a dormi

Prepararea: pune apa la fiert și adaugă toate ingredientele de mai sus. Fierbe-le cinci minute, apoi oprește aragazul. Apa răcită se filtrează. Aplică decoctul obținut pe păr și după o jumătate de oră te poți spăla în mod obișnuit pe păr.

Dacă, pe lângă căderea părului, ai scalpul gras, atunci acest condiment minune îți poate fi de ajutor. Pentru 1 litru de apă sunt suficiente cinci frunze de dafin. Fierbe apa cu frunzele de dafin. După ce apa se răcește, poți folosi infuzia pentru a-ți clăti părul după spălare.

Tricotillomania, declanșată de anxietate sau ADHD. Ce este și care sunt simptomele. Femeile sunt cele mai predispuse

 

Doamnele care nu sunt au timp să facă astfel de proceduri, dar vor să încerce beneficiile frunzelor de dafin pentru păr, spray-ul este o adevărată comoară. Acest spray va îmbogățiți părul cu un întreg cocktail de vitamine și poate fi folosit zilnic.

Pentru a face spray-ul ai nevoie de: apă clocotită - 150 ml și 5 frunze de dafin. Macină frunzele și adaugă peste ele apă clocotită. Se lasă la macerat 2 ore, apoi apa se filtrează. Poți pune această infuzia într-o sticlă cu pulverizator, care se păstrează în frigider. Poate fi folosită atât pe părul uscat, cât și pe părul umed.

20 de lucruri despre căderea părului. Care e cauza: Șampoanele care promit minuni nu fac minuni

 

Care sunt cele 20 de lucruri pe care trebuie să le știi despre căderea părului.

"1. Ambele sexe pot experimenta căderea părului, principala cauză crezându-se a fi acțiunea unui hormon derivat de testosteron la nivelul foliculului pilos.

2. Este mai frecventă la bărbați, care suferă de calviție temporală și la nivelul vertexului (vârful capului), progresivă, de regulă ireversibilă.

3. Componenta genetică este extrem de importantă: alopecia se transmite îndeosebi pe linie paternă.

4. Părul care cade rapid are de regulă cauze hormonale, de stress, iatrogene (spre exemplu chimioterapia). Părul care cade în timp îndelungat are cauză genetică.

5. Nu există niciun supliment care să stopeze căderea părului sau să determine apariția firelor noi. Majoritatea tratamentelor promovate peste tot, vitaminele, mineralele de administrat pe cale orală nu au niciun efect demonstrat. Fără o carență certă documentată de medic, suplimentele nu au nicio valoare.

6. O alimentație echilibrată, cu odihnă, hidratare orală, exerciții fizice regulate contează în menținerea unei stări de sănătate generale, implicit la nivelul părului.

7. Situațiile deosebit de stresante pot declanșa alopecii de traumă, aerate (goluri), chiar totale.

8. Singurele tratamente eficiente sunt minoxidilul, blocanții de 5-alfa-reductază, unele raze laser speciale.

9. Pieptenele sau casca cu laser au aprobare FDA și ar trebui folosite zilnic sau o dată la două zile, în ședințe de 15 minute, pe toată suprafața scalpului. Rezultatele pot varia și nu reprezintă o terapie foarte eficientă.

Șampoanele care promit minuni nu fac minuni

 

10. Blocanții de 5-alfa-reductază au fost inventați pentru tratarea hiperplaziei de prostată; s-a observat că au efect pozitiv pe stoparea căderii părului și regenerarea foliculilor, dar au și reacții adverse considerabile (depresii, insomnii, libido atenuat). Cel mai utilizat preparat este finasterida.

11. Minoxidilul este cel mai răspândit tratament. Se administrează topic, dimineața și seara. Rezultatele se văd în câteva luni, mai ales în alopecia genetică. Oprirea tratamentului duce la pierderea întregului progres, deci, odată început, el va fi continuat toată viața.

12. Soluția topică de minoxidil va fi de 2% pentru femei, respectiv 5% pentru bărbați. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel