Fructele uscate și oleaginoase, sursă de vitamine și minerale. Medic: Ar trebui să fie incluse în hrană noastră zilnică

fructele uscate si oleaginoase FOTO: Pexels @marta branco
De ce ar trebui să consumi mai multe fructe uscate și oleaginoase? Se pare că au numeroase beneficii pentru sănătate.

"Fructele uscate reprezintă o categorie de alimente care sunt foarte sănătoase și foarte bogate în minerale și vitamine, de aceea ar trebui să fie incluse în hrană noastră zilnică, în special în micul dejun" a declarat Dr. Violeta Pîrvu, medic specialist în afifitoterapie pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV

Fructele uscate

Dintre fructele uscate, printre cele mai populare sunt stafidele, smochinele, curmalele, dar și merele deshidratate sau fructele de papaya uscate. Fiecare dintre acestea sunt bogate în nutrienți și au efecte terapeutice. Curmalele, spre exemplu, au beneficii extraordinare pentru o sănătate de fier. Curmalele ne protejează tubul digestiv, întăresc sistemul cardiovascular, ajută la reglarea glucozei din sânge și ajută la sănătatea oaselor.

Mai multe despre curmale poți citi aici: Fructul cu cele mai MULTE calorii

"Dintre fructele uscate sunt recomandate fructele goji, inclusiv stafidele, smochinele, curmalele sunt foarte bune de folosit în alimentație, prunele uscate. Persoanele care suferă de constipație le este recomandat să consume aceste prune uscate în alimentația lor chiar zilnică și semințele oleaginoase".

Vezi și: De ce să consumi STAFIDE. Sunt cele mai SĂNĂTOASE fructe uscate

Fructele și semințele oleaginoase

Migdalele crude, fisticul crud, nucile de Brazilia, caju intră în categoria celor mai consumate fructe oleaginoase. Invitata spune că "putem consuma nuci, nucile noastre cunoscute românești. De asemenea, semințele de dovleac, de floarea-soarelui, semințe de in, fiecare dintre acestea au anumite calități inclusiv terapeutice.

E foarte important să știm că persoanele care au colesterolul "rău" crescut ar trebui să schimbe din alimentație carnea și lactatele cu aceste suplimente de semințe oleaginoase întrucât ele conțin acizi grași foarte favorabili sănătății și nu cresc colesterolul rău".

Vezi și: Nucile previn boala ALZHEIMER

Semințele de dovleac, sursă de sănătate

Specialistul este de părere că semințele de dovleac sunt niște alimente deosebite: "sunt foarte bune în cazul paraziților intestinali, inclusiv la copii se pot da sub formă de pulbere, dar și la adulți, mai ales pentru bărbați pentru că au efecte foarte bune asupra prostatei. 3-4 linguri de fructe oleaginoase pe zi sunt suficiente în alimentația noastră zilnică pentru a ne asigura necesarul de proteine, aminoacizi esențiali și acizi grași esențiali."

Vezi și: Colesterolul: ce rol are, de fapt. Medicamentele de scădere a colesterolului, PERICOL pentru ficat și RISC de ateroscleroză

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel