Fructele de pădure, efectul neștiut asupra tensiunii arteriale

Fructe de pădure
Fructele de pădure sunt surse excelente de antioxidanți. Iată ce beneficii aduc pentru sănătate:

Chiar dacă puteți cumpăra fructe de pădure pe tot parcursul anului în majoritatea supermarketurilor, adesea aceste fructe gustoase sunt  mai bune atunci când sunt în sezon și proaspăt culese. Este plin sezon al căpșinelor, iar alte soiuri de fructe de pădure - zmeură, mure, afine și altele - se coc pe tot parcursul verii.

Dar ce beneficii au pentru sănătate fructele de pădure:

Căpșunile și afinele sunt bogate în compuși vegetali benefici cunoscuți ca antociani, care dau fructelor de pădure nuanțele lor vibrante de roșu, albastru și violet.

Mai multe studii au legat dietele cu alimentele bogate în antocianină cu o sănătate mai bună a inimii, inclusiv studiul de referință privind sănătatea asistenților medicali. Cercetătorii au descoperit că femeile care au consumat mai mult de trei porții de afine sau căpșuni pe săptămână au un risc cu 34% mai mic de atac de cord comparativ cu cele care au mâncat mai puțin. Antocianinele par să facă vasele de sânge mai elastice și să ajute la scăderea tensiunii arteriale.

Fructele de pădure sun în sine o gustare delicioasă, dar sunt, de asemenea, excelente în salate de fructe, piureuri, iaurt, cereale sau chiar salate verzi. Încercați căpșuni feliate cu spanac pentru copii, brânză de capră mărunțită și migdale prăjite cu o vinaigretă de zmeură, notează health.harvard.edu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel