Fructe care ajută la combaterea balonării

Mesele îmbelșugate și anumite alimente te pot face să te simți letargic și balonat. Balonarea apare atunci când stomacul arată și se simte plin. Potrivit medicului nutriționist Roseanna Lee, această afecțiune apare de obicei atunci când ai prea multă apă și gaze în corp. Puteți evita balonarea consumând fructe cu un conținut ridicat de apă și nutrienți potriviți pentru a ajuta digestia.

Alte cauze ale balonării includ înghițirea aerului, constipația, refluxul acid, sindromul intestinului iritabil, supraalimentarea, intoleranța la lactoză și creșterea în greutate, notează Livestrong.

Citrice

Portocalele și grapefruitul conțin 80 până la 90 la sută apă. Corpul tău reține apa atunci când ai nevoie cel mai mult, astfel încât să nu te deshidratezi. Conținutul de apă din fructe citrice te hidratează și semnalează organismului tău că este bine să elimini apă suplimentară, ceea ce elimină și sarea suplimentară. Lămâile sunt un diuretic natural și acționează ca un laxativ atunci când sunt amestecate cu apă caldă, potrivit dieteticianului David Grotto. Bea apă de lămâie sau stropește suc de lămâie pe aproape orice mâncare pe care o gătești.

Pepenele

Pepene verde este un alt aliment cu un conținut ridicat de apă. Acest fruct conține 92% apă. Pepenele verde și alți pepeni, sunt diuretice naturale, ceea ce vă determină să urinați excesul de apă și sare din corp. Potasiul vă ajută, de asemenea, să excretați sodiul și să ușurați balonarea. Conținutul de potasiu din pepeni vă va ajuta să atingeți aportul zilnic recomandat de 4.700 de miligrame.

Avocado

Balonarea este adesea cauzată de incapacitatea de a digera alimentele pe care le-ai mâncat. Enzimele digestive sunt clasificate în funcție de capacitatea lor de a descompune carbohidrații, grăsimile, proteinele și fibrele, eliminând alimentele din tractul digestiv pentru a preveni gazul și balonarea. Avocado conține enzima lipază digestivă, care descompune grăsimea. Conținutul ridicat de potasiu vă ajută, de asemenea, să eliminați apa.

Ananas

Ananasul conține 85% apă, dar se laudă și cu enzima digestivă bromelina. Bromelaina este o peptidă care descompune proteinele. Universitatea din Maryland Medical Center remarcă faptul că bromelaina a fost folosită de secole în America Centrală și de Sud pentru a combate indigestia. Tăiați ananasul și savurați-l crud, adăugați-l în salate sau amestecați-l cu antreuri, cum ar fi fajitas, pentru o aromă unică și dulce.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel