Fraudă cu medicamente pentru cancer la Fundeni: ce au descoperit în urma primelor audieri
17 feb, 15:46

Institutul Oncologic București. Foto: Pagina oficială / ing Marian Dumitrescu
Primele audieri în cazul fraudei cu medicamente scumpe de la Fundeni arată că pastilele ar fi fost administrate bolnavilor în doze mai mici decât ar fi fost necesar.

Au început audierile în dosarul fraudei cu medicamente scumpe pentru cancer de la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Potrivit unor surse citate de realitatea.net, pastilele ar fi fost administrate bolnavilor în doze mai mici decât ar fi fost necesar.  
Procurorii fac cercetări în legătură cu anumite medicamente oncologice administrate de câțiva medici în această unitate medicală și modul cum au fost decontate.
Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 și câțiva polițiști bucureșteni au făcut, marți, percheziții la Institutul de Oncologie Fundeni într-un dosar ce vizează presupuse fraude cu medicamente compensate pentru bolnavii de cancer. Procurorii au ridicat mai multe documente. Se pare că ar fi implicată și Casa de Asigurări de Sănătate din Capitală și o serie de farmacii.
Reacția institutului
„În cadrul unei clinici din Institutul Clinic Fundeni este în curs de desfășurare o acțiune a organelor de urmărire penală de pe lângă Judecătoria Sector 2.
Acțiunea vizează o serie de verificări, realizate de organele de urmărire penală, verificări ce nu implică Institutul Clinic Fundeni”, a transmis conducerea Institutului Clinic Fundeni.

Ştiri Recomandate

Tămâia, 6 beneficii NEȘTIUTE pentru sănătate
5 moduri de a scăpa de energia negativă din casa ta
Prof.dr. Gabriel Onișccu. Foto: organdonationscotland.org
EXCLUSIV
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri