Fraudă cu citostatice în Germania. Medici și farmaciști achetați

Medicamente decontate
Poliția germană a percheziționat 47 de proprietăți sub suspiciunea de fraudă contabilă cu citostatice. 14 medici și farmaciști sunt anchetați, fraudă de milioane de euro.

Perchezițiile efectuate marți de poliția germană au vizat 14 suspecți, între care nouă medici, trei farmaciști și doi manageri de companii farmaceutice, a precizat o purtătoare de cuvânt a procuraturii din Hamburg.

La operațiunea desfășurată în trei landuri, Hamburg, Schleswig-Holstein și Saxonia Inferioară, au luat parte 420 de polițiști și șase procurori.

„E vorba de mită și corupție în sectorul medical și fraudă contabilă, amândouă în legătură cu prescrierea și facturarea medicamentelor citostatice", a menționat purtătoarea de cuvânt, citată de dpa. Potrivit acesteia, potențialele pagube sunt de ordinul a milioane de euro.

În acest moment, autoritățile se concentrează pe strângerea de probe și deocamdată nu au fost emise mandate de arestare.

Conform informațiilor din presa germană, în centrul investigațiilor se află un mare producător de citostatice din Hamburg, care ar fi mituit medici pentru a obține rețete pentru bolnavii de cancer.

Medicii implicați ar fi primit peste 500.000 de euro, plus împrumuturi nerambursabile, acces la vehicule de lux sau echipamente pentru cabinetele lor.

Rețetele ajungeau la o farmacie având legături cu compania și erau trimise în mod ilicit pentru decontare unor companii de asigurări, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel