Franța: Varianta Delta, în curând majoritară. Este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale care au circulat până acum

Varianta Delta înlocuieşte rapid alte tulpini ale coronavirusului în Franţa şi reprezintă deja "aproape 50%" din contaminări, a declarat, vineri, 9 iulie, ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, potrivit AFP.

"Varianta Delta, această variantă care ne-a venit iniţial din India" înainte de a se dezvolta în alte zone precum Regatul Unit, "a apărut în urmă cu câteva săptămâni în ţara noastră şi este cu 60% mai contagioasă decât celelalte tulpini virale care au circulat până acum", a reamintit ministrul Olivier Veran pentru France Inter.

Delta "înlocuieşte treptat toate celelalte tulpini de coronavirus care existau şi va fi în curând majoritară, probabil în acest weekend, în ţara noastră", a adăugat ministrul francez, precizând că varianta Delta "nu era departe de 50%" dintre noile cazuri de contaminare joi seară.

Răspândirea acestei variante mai contagioase a declanşat o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 din ţară, a subliniat Olivier Veran.

"Provoacă din nou o creştere a contaminărilor în Franţa", a adăugat el, observând că "în fiecare săptămână există cu aproximativ 50% mai multe infectări decât în săptămâna precedentă".

"Are loc un fenomen destul de similar cu ceea ce am experimentat vara trecută: virusul afectează în principal persoanele tinere, care fac puţine forme grave, dar se infectează", a adăugat Veran.

Chiar şi cu această variantă însă, "vaccinul rămâne eficace împotriva formelor severe" de COVID-19, a subliniat ministrul francez. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel