Franța înăsprește măsurile legate de COVID din cauza OMICRON, Danemarca și Islanda au recorduri la numărul de cazuri noi

Coronavirus. Foto: Pixabay
Franța va face doza de vaccin booster (a treia) la trei luni după cea de-a doua doză iar adunările publice vor fi limitate în exterior la maximum 5.000 de persoane inclusiv în noaptea de Anul Nou. În Danemarca și Islanda se înregistrează zilnic recorduri de noi cazuri COVID.

Premierul francez Jean Castex a anunțat luni că din cauza răspândiri rapide a variantei Omicron a COVID-19, guvernul restrânge intervalul pentru administrarea dozei de vaccin booster la trei luni, de la patru cât este în prezent, dar că nu vor fi restricții de circulație în noaptea de Anul Nou.

Jean Castex a afirmat de asemenea că de luni și pentru următoarele trei săptămâni, toate adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente în interior și la 5.000 de persoane pentru evenimente în aer liber.

Consumul de băuturi și alimente va fi interzis în transportul pe distanțe lungi și munca la domiciliu va deveni obligatorie cel puțin trei zile pe săptămână, acolo unde este posibil, a precizat premierul Jean Castex.

Record de cazuri zilnice în Danemarca și Islanda

În aceeași zi, Danemarca și Islanda au anunțat noi recorduri de cazuri zilnice de COVID-19, sugerând că valul de contaminări legat de noua variantă Omicron nu a atins încă apogeul în cele două țări nordice. Norvegia, la rândul ei, a anunțat că noua variantă a coronavirusului este de acum majoritară în capitala Oslo.

În Danemarca, numărul cazurilor anunțate în 24 de ore a atins un nou maxim de 16.164 de teste pozitive, depășind pentru prima dată pragul de 15.000 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale ale autorităților sanitare.

Rata de pozitivitate a testelor a depășit 12%, pentru prima dată în țara nordică cu 5,8 milioane de locuitori, care a decis la jumătatea lunii decembrie să închidă viața culturală și să reducă programul barurilor și al restaurantelor.

Danemarca, una dintre cele mai dotate țări din lume pentru a secvenționa variantele coronaviruului, anunțase înainte de Crăciun că varianta Omicron era dominantă în țară.

Spitalizările continuă să crească, cu 608 pacienți internați cu COVID-19, dar rămân departe de recordul atins în ianuarie anul trecut (964), în principal datorită efectului protector al vaccinurilor, potrivit epidemiologilor. Numărul deceselor crește, de asemenea, lent (cu 7 în 24 de ore).

În Islanda, care ca și Danemarca, înainte de valul Omicron, era printre țările din Europa cu cele mai puține cazuri de Covid în comparație cu populația sa, au fost anunțate luni 672 de cazuri în 24 de ore, un record.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel