Franța analizează posibilitatea unei a patra doze de vaccin COVID-19. Record zilnic de aproape 370.000 de cazuri noi

Vaccinare
După ce Israelul și Austria au anunțat că vor administra a patra doză de vaccin COVID începând cu anumite categorii de persoane, și Franța ia în considerare o astfel de măsură. Marți, autoritățile franceze au anunțat diagnosticarea unui număr record de cazuri noi: aproape 370.000 în doar 24 de ore. 

Autoritățile științifice franceze studiază posibilitatea unei a patra doze de vaccin anti-COVID pentru persoanele în vârstă, chiar dacă această problemă este deocamdată "prematură", a anunțat marți Ministerul Sănătății al Franței.

„Alte țări europene se află oarecum în același stadiu asupra acestor chestiuni, în așteptarea poziției autorităților științifice”, a subliniat ministerul într-o conferință de presă, citat de AFP și Agerpres. 

Deschizător de drumuri în această problemă, Israelul a început pe 3 ianuarie inocularea unei a patra doze persoanelor de peste 60 de ani, în plină explozie a contaminărilor legate de varianta Omicron, una foarte contagioasă.

„A patra doză, ea este încă discuție, este încă foarte prematur pentru a ne pronunța asupra acestui subiect. Vom face după cum ne vor spune autoritățile științifice să facem”, a continuat ministerul, care va aștepta avizul Consiliului de Orientare a Strategiei de Vaccinare (COSV) și al Înaltei Autorități Sanitare (HAS).

În Franța, odată cu scăderea în timp a eficacității vaccinurilor împotriva infectării, posibilitatea unei doze de rapel (cel mai adesea a treia) este oferită din septembrie celor peste 65 de ani și persoanelor care au comorbidități. Ulterior, ea a fost extinsă în mod progresiv pentru persoanele în vârstă de peste 18 ani.

În acest stadiu, minorii nu sunt vizați de a treia doză, exceptând adolescenții cu vârste între 12 și 17 ani care suferă de comorbidități. Înalta Autoritate Sanitară din Franța analizează posibilitatea de a extinde doza de rapel pentru toți minorii cu vârste între 12 și 17 ani. 

Franța a raportat marți 368.149 de noi cazuri de coronavirus, cel mai mare bilanț zilnic al îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei, relatează Reuters.

Precedentul record a fost de 332.252 de cazuri noi pe 5 ianuarie, iar de atunci Franța - unde varianta Omicron foarte contagioasă a devenit dominantă - a înregistrat alte două zile cu peste 300.000 de cazuri.

Media săptămânală de cazuri noi pe șapte zile a crescut marți la aproape 280.000.

Până la mijlocul lui ianuarie, guvernul francez vrea să introducă obligativitatea unui certificat de vaccinare care va face obligatorie inocularea cu vaccinul anti-COVID pentru oricine vrea să meargă la restaurant sau să participe la evenimente în interior. Până acum, era acceptată și prezentarea unui test negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel